Obradović: Podržavamo protest „Srbija protiv nasilja“ ali se ne guramo u prve redove i ne prisvajamo narodno nezadovoljstvo – VIDEO

Mi podržavamo svenarodne proteste „Srbija protiv nasilja”, kaže za Danas lider Dveri, Boško Obradović, u odgovoru na pitanje da li podržava i poziva na skup „Stop nasilju nad Srbima na KiM“, koji organizuje takozvana „ekstremna desnica“ (naziv novinara Danasa) odnosno da li su Dveri u organizaciji tog skupa.

– Ne samo da podržavamo protest „Srbija protiv nasilja“ nego smo učestvovali i u formulisanju zahteva na sastanku opozicije u Narodnoj skupštini, pre prvog protesta.

Naši predstavnici i pristalice su na svakom protestu, ali se ne guraju u prve redove iza šetalice, ne dajemo izjave za medije i ne prisvajamo narodno nezadovoljstvo.

Nismo u organizaciji. Trenutno ne učestvujemo, ni u kakvim drugim protestima izuzev stalnih akcija protiv primene protivustavnog francusko-nemačkog sporazuma i izdaje KiM.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

*Kako komentarišete navode opozicije koja organizuje protest „Srbija protiv nasilja“ da Vučić pokušava da razbije protest preko skupa „Stop nasilju nad Srbima na KiM“?

– Ne znam ništa ni o kakvom drugom protestu, ali ne razumem šta je i kome može biti sporno da se istakne i problem nasilja nad Srbima na Kosovu i Metohiji.

Zar KiM nije deo Srbije i zar naši sugrađani na KiM ne trpe nasilje od separatističke i terorističke vlasti u Prištini? Ko će da ih se seti i da ih podrži ako ne mi u Beogradu i širom Srbije?

*Da li vas je takozvana proevropska opozicija, koja se potpisuje kao tehnički organizator protesta „Srbija protiv nasilja“ i tvrdi da vam je sve vreme upućivala pozive na sastanke, kao i Zavetnicima i Novom DSS, ali da se vi niste njima odazivali, sada – kada ste reizabrani za predsednika Dveri – ponovo zove?

– Postaje veoma zanimljivo kako svi na vlasti i deo prozapadne opozicije beže od teme vanrednih izbora.

Vlast mi je jasna: oni ne smeju na izbore pre nego što završe ono što su obećali Zapadu prihvatanjem francusko-nemačkog sporazuma o priznanju lažne države Kosovo.

To je očito uslov Zapada za nastavak podrške vladajućem režimu u Srbiji. A što se tiče dela kolega iz prozapadne opozicije, oni kao da neće na izbore dok Vučić ne završi sa Kosovom da ne bi morali oni posle da se time bave.

Zato su novi izbori ne samo jedino rešenje za izlazak iz ove krize već i brana predaji Kosova i Metohije. Možda su zato izbori postali zabranjena tema.

Mi smo kolege u Narodnoj skupštini i redovno se viđamo i komuniciramo iako se ideološki i politički često ne slažemo.

To je normalno u svakoj demokratiji i tako treba i da bude u političkom životu kad prođe ova nedemokratska vlast.

U više navrata sam se obratio lično kolegama iz prozapadne opozicije u cilju nadogradnje postojećih zahteva, koji nisu sporni i na kojima treba insistirati do kraja.

Mi iz državotvornog bloka patriotske opozicije već mesecima tražimo ostavku predsednika Republike (to je inače jedino što se skandira na protestima!), a sada i kompletne Vlade Srbije.

I još važnije, potreban nam je mehanizam kojim ćemo razvlastiti režim da više ne može samostalno da odlučuje, a to je upravo prelazna, tehnička Vlada.

Bez obzira da li nestranačka ili koncentraciona, odnosno sastavljena od predstavnika i vlasti i opozicije, prelazna Vlada od šest-dvanaest meseci znači podelu vlasti i odgovornosti u cilju oslobođenja medija i održavanja poštenih izbora.

Ne vidim razlog zašto iza ove ideje ne bi stala kompletna opozicija, bez obzira na naše ideološke i druge razlike.

Na prvom mestu ostaje ispunjenje zahteva sa protesta, a prelazna Vlada koja će garantovati slobodu medija i fer izbore postaje rešenje za izlazak iz aktuelne političke krize oko koga možemo svi da se ujedinimo.

*Kako se osećate u koži opozicionara, koji je neprestano pod sumnjom da radi za Vučića?

– Mogu samo da se nasmejem. Srpski pokret Dveri je 11 godina opozicija ovoj vlasti, i to najaktivnija.

Nikada nismo bili na vlasti, nikada nismo učestvovali u laži, pljački ili izdaji ovoga naroda i države.

Iza nas su brojne akcije i protesti protiv vlasti, kao i brojne odmazde režima prema nama u vidu negativnih medijskih kampanja, prekršajnih i krivičnih prijava i suđenja.

Mi smo svoje opozicionarstvo pokazali na delima, a ne na rečima.

A, voleo bih da vidim te junake koji nas kleveću gde su oni bili za ovih 11 godina vlasti i šta su sebe žrtvovali u borbi protiv vladajućeg režima.

Nemam više potrebu da se bilo kome dokazujem i pravdam. Siguran sam da građani prepoznaju ko je pravi borac protiv vlasti a ko pravi folirant.

Danas

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Sprema se haos! Više niko nije bezbedan!

Na međunarodnu bezbednost utiču i stari i novonastali sukobi, od kojih nijedna zemlja ne može …