Na teritoriji Kraljeva proglašena vanredna situacija!

Zbog obilnih padavina, izlivanja bujičnih vodotokova i porasta vodostaja i na Ibru i na Zapadnoj Moravi, proglašena je vanredna situacija na čitavoj teritoriji Kraljeva.

Najkritičnije je prethodne noći i jutra bilo u selu Adrani gde je nabujala Musina reka odnela jedan deo mosta na Ibarskoj magistrali, na deonici od Kraljeva prema Preljini, a njegovu sanaciju ministar Goran Vesić najavio je čim se voda povuče.

Bujice su napravile štetu i u obližnjoj industrijskoj zoni u naselju Šeovac gde je pod vodom desetak dvorišta, nekoliko privatnih firmi i poljoprivrednih objekata.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

– Voda se ispumpava, postavlja se mobilna brana ali je problem što se voda izlila i na lokalni put, baš kao i na put Grdica–Oplanići.

Nivo Zapadne Morave je porastao, pa reka ne može da primi veliku količinu vode iz svojih pritoka – naglašava Radoica Kočović, član Gradskog veća zadužen za vanredne situacije.

Kao u Adranima i Šeovcu, slične su nedaće i u obližnjoj Mataruškoj Banji i Konarevu, u Drakčićima, Samailama i Vrdilima, kao i u selima u podnožju Kotlenika i Gledićkih planina.

– Najvažnije je da nije bilo nastradalih i povređenih.

Sve gradske i komunalne službe su na terenu, ulažemo ogromne napore da smanjimo posledice elementarne nepogode nadajući se da će nas narednih dana mimoići jače padavine.

Prema rečima stručnjaka kraljevačkog Zavoda za javno zdravlje, voda u Kraljevu je ispravna za piće, a preventivno je iz sistema isključen jedan bunar ovdašnjeg Vodovoda.

Novosti

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Rusi snažno krenuli, na Časov Jar i Krasnogorovku i ka Kupjansku i Torecku!

Ruska vojska ponovo je odlučnije krenula na Časov Jar. I sa severa, sa strane Bogdanovke …