Pitali Putina, gde je Zalužni? -Putin: I ja se pitam, gde je ali znam da nije na “palubi” – VIDEO

Od ponedeljka ujutro, snimak, koji je tvitovao ukrajinski savetnik za unutrašnja pitanja Anton Geraščenko, imao je više od 520.000 pregleda.

Reči ponekad ne dolaze lako, parafrazirali su stari hit F. R. Davida iz 1982. godine, korisnici društvenih mreža, nakon što je novi video Vladimira Putina postao viralan.

Na snimku se vidi kako je bar na nekoliko trenutaka izostala žestoka retorika ruskog predsednika prema Kijevu kada su ga pitali za Valerija Zalužnog, glavnokomandujućeg ukrajinskih oružanih snaga.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Ruski mediji objavili su prošlog meseca da je Zalužni povređen u raketnom napadu u blizini Hersona, iako je Kijev to negirao.

Zbog toga je ruski vojni dopisnik Aleksandar Sladkov tokom rasprave u nedelju pitao Putina da li zna gde se nalazi čovek, koji vodi operacije protiv ruske agresije.

Ali u tom trenutku, Putinov tipični samouvereni ton ga je napustio, a ruski lider je nespretno odgovorio: „Gde je on, Zalužni? i gledao u stranu kao da traži odgovor od svog kolege, koji je sedeo pored njega.

Putinu je tada rečeno da na društvenoj mreži Telegram postoji kanal o ukrajinskom komandantu, na šta je Putin promucao: “Znam, mislim da znam”.

“Pitajte ga gde je. Za to biste morali da pređete na strani jezik. Mislim da je u inostranstvu“, rekao je Putin „ali možda grešim”, preneo je Jutarnji list.

Od ponedeljka ujutro, snimak, koji je tvitovao ukrajinski savetnik za unutrašnja pitanja Anton Geraščenko, imao je više od 520.000 pregleda.

“Putin je počeo da muca kada je Zalužni u pitanju”, napisao je Geraščenko i dodao “da li je to bila slučajnost?”

Ruska državna novinska agencija Tass izvestila je o interakciji ali je zauzela drugačiji ugao, naslovljujući priču “Putin sugeriše da je Zalužni možda van Ukrajine“.

Članak Tass-a je objavio da se Zalužni, koji je stalno bio prisutan u ukrajinskim medijima, nije pojavljivao u javnosti duži period.

Propustio je sastanak odbora NATO-a 10. maja tokom dvonedeljnog odsustva prošlog meseca, iako je ponovo viđen u medijima 25. maja.

Tas je takođe preneo da je šef ruske spoljne obaveštajne službe Sergej Nariškin rekao novinarima da Moskva ima informacije o Zalužnijevom stanju ali da neće otkriti ništa više.

Zalužni je ključna figura u ukrajinskoj kontraofanzivi, za koju je Institut za proučavanje rata (ISV) rekao da je u nedelju bila na najmanje četiri sektora fronta.

Međutim, istraživački centar je takođe izvestio da će dugo očekivani napori Ukrajinaca da ponovo zauzmu teritoriju koju su okupirali Rusi biti privremeno stavljeni na čekanje.

Pozivajući se na šefa obaveštajnog centra estonskih odbrambenih snaga, pukovnika Marga Grosberga, ISV je rekao da će Ukrajinci pauzirati sa protivofanzivom sedam dana, kako bi “razmotrili svoju taktiku za buduće operacije”.

Telegraf

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Blinken “otkrio Ameriku”: Kina radi za Rusiju!

Američki državni sekretar Entoni Blinken izjavio je da je Kina „dobavljač broj jedan” za ruski …