Protest Srbija protiv nasilja”: Ispred “Pinka” povici “Robija” i “Vučiću odlazi”! – VIDEO UŽIVO

Deveti po redu protest Srbija protiv nasilja u Beogradu počeo je nešto pre 18:30, a nakon govora, kolona je krenula ka TV Pink gde su građani uzvikivali “robija”, “Vučiću odlazi”…

Zastava, koju je Pink postavio poslužila je kao projektor, na kom je pušteno “Ko je ubio Olivera Ivanovića”.

Nešto iza 21:10 Aleksandar Jovanović Ćuta je pozvao na mirno razilaženje.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Organizatori su poručili ljudima da ne nasedaju na provokacije i da se mirno raziđu. Protesti su održani u Kraljevu, Zrenjaninu, Kragujevcu, Leskovcu, Šapcu, Jagodini i drugim gradovima…

U Nišu je odložen, zbog kiše.

Narodni poslanik Aleksandar Jovanović Ćuta najavio je u sredu odlazak pred TV Pink.

„Umesto da zaustave onu trovačnicu od ‘Zadruge’ i rijalitija i svih njihovih informativnih pograma oni najavljuju novi rijaliti, koji će se zvati ‘Zadruga elita’“, rekao je ranije Jovanović.

Preko zastave Srbije kojom je prekrivena TV Pink prikazane su slike Andree Bojanić, koju je automobilom usmrtio Aleksandar Mitrović, sin vlasnika televizije “Pink” Željka Mitrovića, kao i lidera Građanske inicijative „Sloboda, demokratija, pravda“Olivera Ivanovića, koji je ubijen samo nekoliko meseci nakon emitovanja spota o njemu na ovoj televiziji.

Građani na protestu nisu mogli ostati ravnodušni na nasmejane likove tragično nastradale mlade Andree i Olivera Ivanovića čiji su se osmesi prelamali kako se viorila zastava.

Slučaj smrti mlade Andree potresao je duboko javnost u Srbiji, a najviše zbog toga što je sin Željka Mitrovića, koji je izazvao nesreću osuđen  na 11 samo meseci kućnog zatvora, uz elektronski nadzor, kao i zabranu upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od godinu dana.

Za napuštanje mesta nesreće nije odgovarao, jer je u pomenutom slučaju došlo do zastare.

Na zgradi Pinka puštena je i slika ubijenog lidera Građanske inicijative „Sloboda, demokratija, pravda“ Olivera Ivanovića, koji je u spotu koji je emitovan na TV Pink krajem označen, kao izdajica i „čovek koji ne plače za ubijenim ljudima, već za svojim automobilom”.

N1

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Senzacionalan snimak Rusa koji “omlaćuje” dron, džakom krompira! – VIDEO

Nesvakidašnja scena zabeležena je na frontu u Ukrajini kada se ruski vojnik poslužio vrećom krompira …