“Ni cent više za Ukrajinu”: Ostaju bez pomoći?

Lider partije ABP i bivši ministar unutrašnjih poslova Bugarske Rumen Petkov pozvao je EU da sasluša kritička mišljenja o finansijskoj pomoći Ukrajini.

Prema njegovim rečima, ŠOS (Šangajska organizacija saradnje) i BRIKS (Brazil, Rusija, Indija, Kina i Južna Afrika) postaju ozbiljni međunarodni faktori na koje Evropa mora da računa i sa njima sarađuje.

“BRIKS i ŠOS – to je pola sveta. BRIKS u smislu broja stanovnika, ekonomske moći je nešto mnogo ozbiljnije od našeg velikog vlasnika demokratije, EU”, izjavio je on za TV “Eurokom”.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Bivši ministar je dodao da, ako Evropa to ne uvidi i ne otpočne sa njima aktivan, efikasan dijalog, služeći interesima koji su Evropi strani, ništa dobro se neće desiti.

“Vidimo da Evropa nastavlja da učestvuje u ratu u Ukrajini ali zaboravljamo da čujemo apel premijera (Mađarske Viktora) Orbana da dok ne dobijemo izveštaj o 70 milijardi evra, koje smo dodelili kao pomoć Ukrajini, ne treba da damo više ni centa”, poručio je Petkov.

Prethodno je predsednik Bugarske Rumen Radev pozvao novu vladu da se stara o bugarskoj vojsci a ne o pružanju vojne pomoći Ukrajini.

B92/Sputnik

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Si upozorio Blinkena: Kažeš ovo, a radiš ono… Ne može tako!

Vašington mora da prestane da „govori jedno, a da radi drugo“ kao i da prestane …