Dijego ipak ubijen? – Maradonini doktori optuženi za ubistvo!

Medicinsko osoblje, koje je lečilo argentinsku zvezdu biće na suđenju u vezi sa njegovom smrću 2020.

Osam medicinara, koji su lečili argentinsku ikonu Dijega Maradonu biće optuženi za nemar, nakon istrage o njegovoj smrti od srčanog udara, u starosnoj dobi od 60 godina, u novembru 2020.

U podužem dokumentu, koji je pušten u medije, sudija koji je vodio slučaj doveo je u pitanje „ponašanje – aktivno ili propustom – svakog od optuženih, koje je dovelo i doprinelo ostvarenju štetnog rezultata“.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

U optužnici se navodi da je osam osoba, među kojima su lekari, medicinske sestre i psiholog, odgovorno za „obično ubistvo” – optužbe, u kojima se navodi da je grupa ljudi namerno oduzela Maradonin život, a dolazi nakon što je istraga 2021. godine utvrdila da su pripadnici Sveta Medicinski tim pobednika kupa bavio se medicinom, na „neprikladan, manjkav i nepromišljen način“.

Mario Bodri, pravni stručnjak, koji zastupa jedno od Maradonine dece, tvrdi da je zvezda bila „u situaciji bespomoćnosti“, u vreme njegove smrti.

„Čim sam video uzrok, rekao sam da je to ubistvo. Borio sam se dugo i evo nas, završili smo ovu etapu“, najavio je on.

Tužioci su ranije naložili istragu o konkretnim okolnostima Maradonine smrti u blizini Buenos Ajresa, koja je uključivala pretres imovine njegovog ličnog doktora i drugih povezanih sa njegovim lečenjem.

Neposredno pre smrti, Maradona je podvrgnut operaciji mozga za lečenje subduralnog hematoma i još uvek se oporavljao od njega, u vreme svoje smrti.

Optuženi u predmetu su negirali bilo kakve optužbe za prekršaje, a nekoliko njih je zatražilo od suda, da se predmeti odbace.

Vadim Mišančuk, pravni zastupnik jednog od optuženih, rekao je da njegov klijent, psihijatar, nije imao nikakvu odgovornost, kada je u pitanju Maradonina smrt i nagovestio, da se traži „falista“, koji bi objasnio preranu smrt, jednog od najpoznatijih javnih ličnosti Argentine.

„Po svaku cenu se traži krivac i gubi se objektivnost“, rekao je Mišančuk.

Za sada nema datuma suđenja – ali optužbe za ‘jednostavno ubistvo’ u Argentini, mogu dovesti do kazne između osam i 25 godina iza rešetaka.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Si Đinping u Beogradu – problem za NATO

Očekuje se da će predsednik Kine Si Đinping posetiti Srbiju uoči 25. godišnjice smrtonosnog američkog …