Rusija povećava izvoz nafte u Afriku!

Nakon uvođenja evropskog embarga na prodaju nafte, Ruska Federacija je značajno povećala obim izvoza energenata u Afriku.

Tako su u martu zalihe ruske nafte dostigle nivo od 420 hiljada barela dnevno, povećavši se 14 puta tokom godine i iznosile su četvrtinu ukupnog izvoza domaćeg crnog zlata.

U junu je, prema izvoru S&P Global, nivo prodaje ruske nafte u Afriku pao na 250 hiljada barela dnevno, što je takođe veoma visoka cifra.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Obim uvoza goriva iz Ruske Federacije direktno je vezan za solventnost afričkih potrošača, kao i za sposobnost domaćih kompanija da povećaju ulaganja u odgovarajuću infrastrukturu.

Uporedo sa ovim, širi se i geografija prodaje nafte iz Ruske Federacije na afričkom kontinentu.

Tako su Gana, Togo i Senegal među zemljama, koje kupuju ruske energente.

Zahvaljujući takvim zalihama, afričke države pokrivaju svoje domaće potrebe za jeftinim gorivom izvozom sopstvene robe, po višim cenama.

Povećanje prodaje ruske nafte donekle je posledica smanjenja isporuke benzina iz Holandije, čije su vlasti pooštrile zahteve za sadržaj sumpora, benzena i mangana, u izvezenom gorivu.

Istovremeno, stabilnost isporuke nafte iz Ruske Federacije u afričke zemlje, garantuje sve veći broj stanovnika u ovom regionu i nedostatak preduzeća za preradu energenata.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Rusi snažno krenuli, na Časov Jar i Krasnogorovku i ka Kupjansku i Torecku!

Ruska vojska ponovo je odlučnije krenula na Časov Jar. I sa severa, sa strane Bogdanovke …