Partizan “NUKLEARNOM ENERGIJOM” sa tribina pregazio Olimpiju iz Milana za 7 – 6! – VIDEO

Košarkaši Partizana savladali su Olimpiju iz Milana rezultatom 82:69 u meču 13. kola Evrolige.

Gosti iz Italije su bili pred pobedom u eltinom takmičenju nakon dva uzastopna poraza.

Imali su čak 15 poena prednosti u 3/4 ali nisu uspeli da završe posao.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Partizan je od tog trenutka napravio seriju 31:4 i u potpunosti preokrenuo meč.

Nešto poput serije Dalasa 30:0 nedavno protiv Oklahome ali sa tom razlikom što su crno-beli na kraju slavili, a Maveriksi ne.

Do trijumfa ih je predvodio Kevin Panter koji je odigrao najbolji meč od povratka na parket i sa 19 poena i tri asistencija za gotovo pola sata u igri poneo epitet igrača utakmice sa indeksom korisnosti 22.

Bruno Kaboklo je svih svojih 16 poena postigao u prvom poluvremenu, ubacivši sva tri uzeta šuta za tri poena. Svom učinku je dodao i pet poena. “X” faktor Partizana na ovom meču je bio Zek Ledej koji je postigao osam od svojih 15 poena u trećoj deonici kada se meč lomio, dok je dvocifren bio još i Džejms Naneli koji je protiv bivšeg tima postigao 10 poena.

Alen Smailagić je dodao devet poena i šest skokova, Pi Džej Doužer osam poena i četiri asistencije, Anđušić je imao tri, a Ponitka dva poena.

Kod Olimpije je Ševon Šilds imao 19 poena, a Maodo Lo 12. Niko više nije bio dvocifren.

Nikolo Meli je dodao devet poena i šest skokova, a Stefano Tonut osam.

Partizan je na krilima velike pobede protiv Monaka ušao u ovaj duel, osnažen činjenicom da će igrati pred domaćom publikom gde su u šest navrata izgubili samo u prvom kolu protiv Barselone.

Na megdan im je došla milanska Olimpija, ekipa za koju nisu imali recept prošle godine ali koja je pred ovaj meč zauzimala 15. mesto sa četiri pobede i osam poraza.

Na sve to, u srpsku prestonicu su došli bez svog najboljeg igrača Nikole Mirotića.

On je zbog povrede ahilove tetive propustio meč protiv Bajerna, kao i ovaj protiv Partizana.

Mnogi su u tome videli nešto drugo, a ne povredu. Među njima i navijači Partizana, njegovog nesuđenog kluba, koji su ga izviždali i poslali mu brojne uvredljive i one nešto manje takve poruke, iako se ovaj nije ni pojavio na meču.

Razigrani su gosti sa Apeninskog poluvremena bili od samog starta meča, ponajviše Šejvon Šilds koji je, stiče se utisak, pogađao sve iza linije 6,75.

Imao je Partizan Bruna Kabokla da uzvrati, pa su tako uvodni minuti protekli u šuterskom obračunu Šildsa i Loa sa jedne i brazilskog centra koji je u uvodnih 10 minuta pogodio čak tri trojke.

Prekinula ih je na kratko samo povreda Alekse Avramovića, koji je nezgodno izvrnuo zglob i morao je već sredinom prve deonice da izađe iz igre, a do kraja se nije vraćao.

Kako Kaboklo nije imao odgovarajuću podršku saigrača, košarkaši Olimpije su počeli da stiču osetljiviju prednost zahvaljujući sjajnom šutu koji ih je služio nešto više od polovine meča izvanredno.

Partizan je u više navrata uspevao da dođe na korak do povrataka u meč, samo da bi u tim trenucima stali i dozvolili protivniku da se ponovo odvoji.

Tako je bilo u prvoj polovini treće deonice kada je Olimpija naizgled konačno slomila otpor protivnika i stigla do 15 poena prednosti pri rezultatu 45:60.

Od tog trenutka kreće sjajna igra Partizana, koja je prouzrokovala katastrofalan period košarkaša Olimpije.

Partizan je napravio seriju 31:4 i stigao do dvocifrene prednosti na 76:64 čime su rešili ovaj meč.

Lider je u tim trenucima bio Zek Ledej koji je pogodio nekoliko važnih šuteva, na šta su se nadovezali Panter, Naneli, Doužer…

Na kraju je konačno izostala neizvesna završnica u utakmicama Partizana, ali daleko o tome da nije bilo o čemu svedoči veliki preokret.

Ono što je na kraju jedini važno jeste da je Partizan trećom vezanom pobedom stigao do pozitivnog skora sa sedam pobeda i šest poraza.

Priliku da nastave, taj niz imaće protiv Žalgirisa u Kaunasu.

Olimpiji je ovo bio treći u nizu, a deveti u sezoni i trenutno su 16. na tabeli.

Sve su prilike da će njihova crna serija biti nastavljena, s obzirom na to da im predstoji gostovanje u Barseloni.

B92/Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Arheološki hit u Hrvatskoj – u centru Splita pronađen novac srpskog kralja Stefana Uroša II Milutina!

Tokom arheoloških radova na temeljima građevine, nedaleko od Dioklecijanove plate u centru Splita,  pronađen je …