Rusi krenuli u kontranapad! Rusija noćas napala kamikaza dronovima Kijev i druge gradove u Ukrajini! – VIDEO

Oružane snage Rusije krenule su u kontranapad u krasnolimanskom pravcu, rekao je jutjub-kanalu “Solovjov lajv” vršilac dužnosti lidera DNR Denis Pušilin.

“Krasnolimanski pravac. Tu su momci zaista krenuli u kontranapad, ubacili su dosta rezervi”, rekao je on.

Ruska avijacija je izvela napad na osmatračnicu i privremenu bazu ukrajinske vojske u krasnolimanskom pravcu.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Ruski artiljerci su uz pomoć precizno navođene municije “Krasnopolj” uništili komandni centar ukrajinske vojske.

Rusija noćas napala kamikaza dronovima Kijev i druge gradove u Ukrajini

Rusija je tokom noći izvršila napad kamikaza dronovima na Kijev i druge gradove u Ukrajini, saopštila je danas ukrajinska vojska.

Rusija je noćas lansirala ukupno 15 iranskih dronova Šahed na Ukrajinu, a ukrajinske odbrambene snage su oborile njih 11, saopštilo je ratno vazduhoplovstvo Ukrajine na Telegramu.

Noć ranije Rusija je lansirala 28 bespilotnih letelica na Kijev i luku Odesa, dok je ukrajinska protivvazdušna odbrana oborila 26 dronova Šahed, prenosi Rojters.

“U udaru dronova dve osobe su povređene nakon što je izbio požar u nestambenom infrastrukturnom objektu”, saopštio je danas vojni načelnik Čerkaske oblasti Ihor Taburec.

Nije još poznato koliko je dronova lansirano na grad Čerkasi, a koliko na prestonicu Kijev.

“504. dan agresije Ruske Federacije na Ukrajinu. Neprijatelj je izveo još jedan vazdušni napad na prestonicu”, saopštio je načelnik vojne uprave Kijeva Sergej Popko na Telegramu.

Sirene za vazdušnu opasnost su se oglašavale iznad Kijeva i širom Ukrajine tokom nekoliko sati, a borbe su nastavljene u trenutku kada su lideri NATO-a okupljeni na dvodnevnom samitu u Litvaniji, koji je Moskva kritikovala, a kome će danas, na inauguracionoj sednici Saveta NATO-Ukrajina prisustvovati ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski.

Razgovarali Nariškin i Berns

Direktor Ruske spoljne obaveštajne službe (SVR) Sergej Nariškin potvrdio je danas da je krajem juna imao telefonski razgovor sa direktorom američke Centralne obaveštajne agencije (CIA) Vilijamom Bernsom tokom kojeg su njih dvojica “razmatrali i razgovarali šta da rade u vezi sa Ukrajinom”.

On je u izjavi za TASS rekao da je direktor CIA kratku pobunu ruskih plaćenika iz Vagner grupe u junu iskoristio kao “izgovor” da bi pozvao Nariškina i razgovarao o Ukrajini.

“Da, zaista, razgovor je vođen krajem prošlog meseca.

Kako ja to vidim, događaji od 24. juna poslužili su kao izgovor za telefonski poziv mom američkom kolegi.

Jasno je kako sam odgovorio na pitanje šta se dogodilo.

Čini mi se da je to u velikoj meri bio izgovor jer je glavni deo razgovora bio usmeren na razgovore o Ukrajini i događajima oko nje”, rekao je Nariškin.

On je dodao da su u razgovoru, koji je trajao oko sat vremena, njih dvojca “razmišljali i dogovarali se šta ćemo sa Ukrajinom”.

B92

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Senzacionalan snimak Rusa koji “omlaćuje” dron, džakom krompira! – VIDEO

Nesvakidašnja scena zabeležena je na frontu u Ukrajini kada se ruski vojnik poslužio vrećom krompira …