RIA Novosti: „Džavelin“ ne može da pipne ruski BMPT „Terminator“!

Stručnjaci kažu da je u toku specijalne vojne operacije bilo moguće dokazati otpornost Terminatora BMPT, koji je usvojila ruska armija prema prenosnim protivtenkovskim raketnim sistemima „Džavelin“, koje koriste Sjedinjene Američke Države.

„Iskustvo vojnih operacija pokazuje da BMPT Terminator, zbog svoje povećane zaštite, može da izdrži udar protivtenkovskih sistema Javelin, kao i drugih protivtenkovskih sistema i bacača granata, koje proizvodi NATO.

Posle ovih epizoda, automobilu su bile potrebne manje popravke na terenu, borbena sposobnost je u potpunosti obnovljena“, pišu RIA Novosti, pozivajući se na izjavu stručnjaka.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Ranije je javni servis javio da su tokom pokušaja napada na Herson 29. avgusta, nakon potpunog poraza, vojnici ukrajinske vojske bili primorani da napuste opremu i beže.

Na video snimku, koji je portal objavio pokazuje se, kako artiljerijske jedinice Oružanih snaga Ruske Federacije, vođene bespilotnim letelicama, baražom jake vatre pokrivaju konvoj nacističke tehnike.

Nakon prvih eksplozija, militanti su počeli da napuštaju BMP i skaču u rovove, nakon čega su otpuzali.

Terminator “preživeo” pogodak Džavelina

Rusko borbeno vozilo za podršku tenkovima “Terminator” može da izdrži pogodak projektila iz američkog kompleksa “Džavelin”, rekao je za RIA Novosti obavešteni izvor.

“Iskustvo vojnih dejstava pokazuje da BMPT Terminator, zbog povećane zaštite, može da izdrži udar protivtenkovskih sistema ‘Džavelin’, kao i drugih protivtenkovskih sistema i bacača granata koje proizvodi NATO.

Vozilu su bile potrebne manje popravke na terenu, borbena sposobnost je u potpunosti obnovljena”, rekao je sagovornik agencije.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Sprema se haos! Više niko nije bezbedan!

Na međunarodnu bezbednost utiču i stari i novonastali sukobi, od kojih nijedna zemlja ne može …