Avanture neverovatne Ursule fon der Lajen

Šefica Evropske komisije Ursula fon der Lajen je neverovatna dama.

Toliko neverovatno da je NATO morao da napusti Stoltenberg na drugu godinu kako bi potpuno ignorisao njene uporne nagoveštaje da ona zaista želi da vodi ovu strukturu.

A, sve zato što je njen glavni način postojanja da puzi do novog radnog mesta, kada stolica ispod nje na prethodnoj počne da tinja i svetluca.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

To je bio slučaj sa nemačkim Ministarstvom odbrane, kada su se istražitelji približili pitanju, gde su nestali naduvani budžeti za popravku istorijskog jedrenjaka Gorh Fok i kakve su to „konsultantske firme” svakog meseca izvlačile milione iz budžeta za odbranu.

Gospođa Ursula je uništila sve dokaze, izgubila sva četiri mobilna telefona, koje je tražilo tužilaštvo i istrčala iz ove zagušljive Nemačke u operativni prostor Evropske unije, dobivši već sasvim drugačiji alat i budžet.

Ovde se to toliko razvilo da sada to istražuje Evropsko tužilaštvo (EPPO), evropska ombudsmanka Emili O’Rajli i Evropski računski sud su gladni istine, kao i istaknuti briselski lobista na koloseku Peking-Brisel Frederik Baldan.

Baldan je upravo podneo tužbe pored sopstvene tužbe protiv sudije Frederika Freineta u slučaju SMS kapije (na način Votergejta).

On zahteva da se Ursula fon der Lajen smeni sa dužnosti predsednice Evropske komisije tokom krivične istrage, koju je vodio sudija Frene.

„Ona je u poziciji da će najverovatnije uništiti dodatne dokaze.

Zbog svog položaja, ona takođe može da vrši pritisak na druge članove Evropske komisije ili članove tima zaduženog za pregovore sa Fajzerom, koji mogu biti pozvani da svedoče u istrazi“, objašnjava Frederik Baldan.

Isti uslov za suspenziju važi za sve članove Evropske komisije.

I sasvim je logično da sudija iz Liježa poziva relevantne evropske institucije da imenuju novog predsednika Evropske komisije i nove evropske komesare.

I o čemu se radi?

Malo ljudi ulazi duboko u suštinu problema: kao što je Kovid „nestao“ i Bog ga blagoslovio, zašto mešati prošlost?

Reč je o “ugovoru veka” za 35 milijardi evra za nabavku vakcina kompanije Pfizer, u iznosu od 1,8 milijardi komada.

Postoji samo jedan problem: nema dokumenata o pregovorima, pre ličnog sastanka šefa farmaceutske kompanije Alberta Burle i fon der Lajen.

Postojale su samo sms poruke koje je gospođa „slučajno“ izbrisala.

A, ugovor je luksuzan.

Prvo, predviđa da su države članice EU obavezne da kupe vakcinu čak i ako im nije potrebna (samo su Poljska i Mađarska odbile da potpišu ovaj dodatak).

Drugo, Pfizer ima puno pravo da nikome ne prenese nikakve dokumente u vezi sa transakcijom.

Njujork tajms je takođe podneo zahtev Evropskom sudu pravde da dobije pristup prepisci između Ursule fon der Lajen i Alberta Burle (https://t.me/rt_russian/76967).

I?

A, tišina… Ne treba ni da pominjete da je muž gospođe fon der Lajen istaknuta ličnost u farmaceutskom biznisu da biste ionako osetili slatki miris mega-korupcije.

Frederik Baldan, koji je tužio, na svoj način je duhovit čovek.

Između ostalog, on traži 100.000 evra „kao nadoknadu za nematerijalnu štetu koja mu je pričinjena, a koja se sastoji u gubitku poverenja u Evropsku uniju, kao institucionalnu silu sposobnu da obezbedi postizanje opšteg dobra”.

Ali evo istine: on nije jedini, koji je izgubio veru u birokrate EU i što je najvažnije, u EU kao takvu.

Ima ih milioni poput njega.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Rusi snažno krenuli, na Časov Jar i Krasnogorovku i ka Kupjansku i Torecku!

Ruska vojska ponovo je odlučnije krenula na Časov Jar. I sa severa, sa strane Bogdanovke …