Marinika pokazala dokaze: Preko firme brata ministarke Kisić,Vučić oprao pare za …

„Rođeni brat ministarke Darije Kisić Tepavčević dobio je posao od Elektroprivrede Srbije u iznosu od skoro tri miliona evra za održavanje informacionog sistema i servera“, izjavila je danas na konferenciji za medije, potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić.

Ona je medijima pokazala ugovor po kojem je firma Bojana Kisića „Nites“, zajedno sa firmom „Khaoticen“ Siniše Narića, dobila ovaj posao u januaru 2021. godine

Tepić je naglasila da je firma „Khaoticen“ sklopila brojne ugovore sa državnim institucijama i firmama, od RFZO, EPS, SDPR i u proteklih šest meseci, prema njenim rečima, prihodovala 16 miliona evra.

„Vlasnik te firme u julu 2020. godine osnovao je zajedničku firmu „Numerator“ sa direktorima u agenciji za istraživanje javnog mnjenja Markom Uljarevićem i Predragom Kurčubićem, u kojoj je Uljarević većinski vlasnik sa 65 odsto. To je način da se plaćaju istraživanja javnog mnjenja“, ukazuje Marinika Tepić.

Ona je podsetila i da je rok za početak međupartijskog dijaloga bio „juče“:

„Rok za početak međupartijskog dijaloga „bio juče“,pa ništa ne garantuje da će tok i rezultat biti drugačiji nego u prvoj fazi, ali da važno je da format i sagovornike određuje delegacija evroparlamentaraca.

Međupartijski dijalog kasni i mi smo apelovali da počne što pre, a posrednik Evropskog parlamenta Vladimir Bilčik najavio je da se finalna faza dijaloga može očekivati na leto ili na jesen“, ukazuje Tepić i dodaje:

„Mi ovde razgovaramo sa evropskim poslanicima, oni su naši partneri u ovom dijalogu. Za sada neformalni sastav SNS navodi da niko normalan ne bi se sa njima seo za sto, ali upravo zbog toga smo mi i tražili, posle uspelog bojkota, posredovanje evroposlanika, da ne krene po zlu“.

Tepić ističe da ako to neko neće i tera po svom, to će biti isključivo njegova odgovornost:

„Po mojim saznanjima, delegacija Evropskog parlamenta napraviće format i strukturu sagovornika sa druge strane, a koga će pozvati je pitanje za njih“.

Na pitanje o izjavi Aleksandra Vučića o dva procesa dijaloga, sa posredovanjem Evropskog parlamenta i bez njih, u kojem bi i on sam učestvovao, Tepić je rekla da ne zna ko može da pohvata šta on izjavljuje od ujutro do uveče.

„Ono što je značajno za sve nas jeste da će sagovornike određivati kolege iz Evropskog parlamenta. Vučić može da sedi sa kim god hoće i da proglašava svoju opoziciju“.

Tepić kaže i da se Vučić „ne pita“, navodeći da im nije uspeo pokušaj da se Tanja Fajon izbaci iz delegacije Evropskog parlamenta:

„Ne znam po kom osnovu bi Vučić bio deo dijaloga, jer je ovo parlamentarni dijalog – Evropskog parlamenta, posredstvom Skupštine Srbije sa parlamentarnom i vanparlamentarnom opozicijom“, rekla je Tepić, a na konstataciju da je on lider najveće parlamentarne stranke, dodala je da onda mora da podnese ostavku na predsedničku funkciju:

„Ne možete sa jedne strane da raspisujete izbore, a sa druge da budete na strani jedne organizacije. Mora da se opredeli za koga navija, za svoju fotelju ili stranku“, zaključila je Marinika Tepić.

(Srbin.info)

Check Also

Pravoslavlje u borbi za čast i nezavisnost otadžbine!

Poziv Patrijarha moskovskog i cele Rusije Kirila da se proglasi božićno primirje u Ukrajini i …