Dritan Abazović: Tužilaštvo nema hrabrosti da udari u vrh kriminalne piramide!

„Pozivam nadležne da vide, ko je Tigar kojeg sam ja prvi razotkrio, ko je Z, a ko su dva čoveka, koja se još ne otkrivaju, a oni su iznad njih”, rekao je crnogorski premijer.

Crnogorski premijer Dritan Abazović izjavio je danas da mu je žao što tužilaštvo nema hrabrosti da udari u vrh kriminalne piramide.

Komentarišući slučaj pronalaska oružja i pancira u poslovnoj zgradi kod hotela “Podgorica” Abazović je napomenuo da za njega nije  dovoljno da krivicu preuzme, kako je rekao, čovek Ranka Ubovića.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

„Skoro sam prestao da polažem nade u te nadležne organe ali ih pozivamo da vide ko je Tigar kojeg sam ja prvi razotkrio, ko je Z, a ko su dva čoveka koja se još ne otkrivaju, a koji su iznad njih”, rekao je crnogorski premijer.

On je naveo da zna ko su ti ljudi ali da će pustiti da ih nadležni otkriju.

„To da nema krivičnog dela je toliko poniženje po mom skromnom sudu za instituciju tužilaštva.

Zaista nemam reči. Sad će da kažu da diram u nezavisnost tužilaštva.

Godinama su ganjali ljude za praćke keramičara i neku opremu koja je pronađena u stanu koji im je isto izdao bivši policajac, a sad se prave da je regularno da neko ima šok bombe i pancire”, kazao je Abazović.

„Vade se da nemaju uslove, kancelarije, a u slučajevima koji su njima bitni imaju i kancelarije i vozila i sve.

U slučajevima gde treba da udare u vrh kriminalne piramide, nećkaju se.

Koji je razlozi ne znam, da li su politički, da li su neki drugi ili im je žao, što je ludilo uma, što je premijer otkrio stvari koje su trebali oni”, rekao je Abazović i podsetio da godinu dana ukazuje na ljude koji su vrh kriminalne piramide.

„Mislim da će mnogi građani kroz neko vreme da se uvere da sam bio u pravu. Oni pokušavaju da se sakriju iza čoveka koji je obezbjeđenje Ranka Ubovića, koji je preuzeo na sebe kao da je o njegovo.

Ja upućujem tužilaštvo da malo uveže stvari, da se seti gde su na protestima 2015. godine bili punktovi maskiranih lica koji su ušli molotovljevim koktelima i razbili proteste”, kazao je on.

Takođe je tražio da se tužilaštvo zapita ima li ovo veze sa događajima koji su se dešavali na ustoličenju kao i sa protestima zbog zakona o predsedniku, zatim najavama velikih nereda i građanskog rata ako se potpiše Temeljni ugovor.

Politika

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Senzacionalan snimak Rusa koji “omlaćuje” dron, džakom krompira! – VIDEO

Nesvakidašnja scena zabeležena je na frontu u Ukrajini kada se ruski vojnik poslužio vrećom krompira …