Ukrajinci nameću žestoke borbe, Rusi odbijaju sve napade!

Ruska vojska odbija novu ofanzivu ukrajinskih snaga na orehovskom delu fronta u Zaporoškoj oblasti.

U toku su žestoke borbe, rekao je lider pokreta “Zajedno s Rusijom” Vladimir Rogov.

Avijacija grupe “Istok” ruskih Oružanih snaga uništili su više od 10 položaja u zaporoškom pravcu gde su bile koncentrisane ukrajinske jedinice sa tehnikom, rekao je načelnik pres centra grupe Oleg Čehov.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Ukrajinske snage izvele su udare na Donjeck i Makejevku

Zelenski: Krimski most nam donosi rat, to je za Ukrajinu vojni cilj

Drumski i železnički most, koji je izgradila Rusija i pustila u upotrebu 2018. godine, “nije samo logistička saobraćajnica”, rekao je Zelenski, u obraćanju u petak preko video veze na bezbednosnoj konferenciji u Aspenu u SAD.

On je dodao da je reč o ruti koju ruska vojska koristi sa snabdevanje municijom u ratu sa Ukrajinom i da je Moskva militarizovala poluostrvo Krim.

“Za nas je ovo razumljivo neprijateljski objekat izgrađen suprotno međunarodnom pravu i svim važećim normama.

Dakle, razumljivo, most je legitimna meta za nas. I cilj koji nam donosi rat, a ne mir, mora biti neutralisan”, naglasio je Zelenski.

Prigožin registrovao kompaniju u Belorusiji

Vlasnik privatne vojne kompanije Vagner grupe Jevgenij Prigožin, koja se borila na strani Moskve u Ukrajini, dok njeni pripadnici nisu organizovali neuspešnu pobunu protiv ruskog vojnog vrha, osnovao je novu kompaniju u Belorusiji.

Prigožin je 19. jula registrovao društvo sa ograničenom odgovornošću “Concord Management and Consulting” u Belorusiji, a zvanična informacija je objavljena u Jedinstvenom državnom registru pravnih lica i fizičkih lica Ministarstva pravde Belorusije, prenosi Interfaks.

Sedište kompanije je selo Tsel u okrugu Osipoviči, gde se nalazi terenski kamp, namenjen za smeštaj boraca “Vagner grupe”, koji su prebačeni u Belorusiju. Osnovna delatnost preduzeća je “upravljanje nekretninama”.

Vlasnik (osnivač) kompanije je društvo sa ograničenom odgovornošću “Concord Management and Consulting” (RF), čiji je vlasnik Jevgenij Viktorovič Prigožin, navodi se u registru.

B92

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Senzacionalan snimak Rusa koji “omlaćuje” dron, džakom krompira! – VIDEO

Nesvakidašnja scena zabeležena je na frontu u Ukrajini kada se ruski vojnik poslužio vrećom krompira …