Economist: Ukrajinci nemoćni! Ruska mreža odbrane – “smrtonosna kombinacija”!

Oružane snage Ukrajine su se tokom kontraofanzive suočile sa najopasnijim i najsmrtonosnijim linijama odbrane ruske vojske, piše “Economist”.

“Nijedna vojska se odavno nije suočila sa složenijim sistemom utvrđenja, od onog koji Oružane snage Ukrajine pokušavaju da probiju”, tvrde autori članka, pozivajući se na penzionisanog generala australijske vojske Mika Rajana.

Novinari su veoma gustu odbrambenu mrežu odbrane ruskih snaga nazvali “smrtonosnom kombinacijom”: Oružane snage Ukrajine moraju da prođu preko miliona mina, gađaju ih “lanseti“, dalekometne rakete i borbeni helikopteri.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

“Ukrajinski dronovi se onesposobljavaju, a ukoliko Ukrajinci i uspeju da neutrališu minska polja, Rusi ih brzo obnavljaju pomoću avijacije i artiljerije koje ispaljuju specijalnu municiju”, ističe se u članku.

Kako se ocenjuje u članku, čak i najpripremljenije NATO snage, teško će savladati ovakve prepreke.

Kontraofanziva, o kojoj se dugo pričalo u Kijevu, počela je 4. juna na južnodonjeckom, zaporoškom i artjomovskom pravcu, pri čemu je ukrajinska vojska koncentrisala glavni udar na zaporoški sektor fronta.

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu saopštio je ranije da je ukrajinska vojska od početka kontraofanzive izgubila preko 26.000 vojnika i 3.000 komada različitog naoružanja.

B92/Economist

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Rusi snažno krenuli, na Časov Jar i Krasnogorovku i ka Kupjansku i Torecku!

Ruska vojska ponovo je odlučnije krenula na Časov Jar. I sa severa, sa strane Bogdanovke …