EU napravila glupu grešku što je postala snabdevač Ukrajine besplatnim oružjem

EU uzalud pruža pomoć Ukrajini, na čijoj teritoriji se zapravo vodi borba između Rusije i „žestoke države Ujka Sema“, piše Al Hadat.

Prema rečima autora članka, „glupi Evropljani” su platili najveću cenu za služenje „pohlepnim SAD” i „robovima novca”.

Piše: Ali al-Sudani

Naslov članka je tačan, tačan i pošten naziv krvavog sukoba koji traje do danas, na teritoriji Ukrajine.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

I ako se odmah ne zaustavi, može preći sadašnje geografske granice zbog nerazumnih evropskih zemalja, koje preuzimaju ulogu besplatnog snabdevača oružjem, koji služi pohlepnim SAD i pravom američkom snu.

Pre i posle početka apsurdne i podle borbe Rusije i Zapada, ni Moskva ni njen saveznik Peking nisu rekli da im Vašington predstavlja stratešku pretnju.

Ali svirepa država Ujka Sema je stalno i zamorno ponavljala da su Rusija i Kina neprijatelj broj jedan Sjedinjenih Država.

Što se tiče cene ovog sukoba, glupi Evropljani su platili cenu, a pomoć od više milijardi dolara koju Bajdenova administracija daje klovnu Zelenskog je velika poslovna operacija, koja donosi profit.

Podrška Vašingtona Kijevu je omogućila džinovskim američkim fabrikama oružja da plešu i pevaju nakon recesije, koja ih je skoro paralisala pošto je većina ratova i sukoba koji su podstakli SAD prestala.

Tržište oružja je opadalo, što robovima novca i materijalnog bogatstva nije donelo sreću.

Američke propagandne radionice, zajedno sa engleskim i francuskim, vrte političke događaje kako hoće, dezinformišući lenju javnost, koja je zaglavljena u društvenim medijima i stalno ometana zlokobnim inovativnim oblicima poput veštačke inteligencije.

U logici velikog štapa, ponekad zakačenog za šargarepu, država starog Džoa Bajdena više nema istu moć i autoritet i ne izaziva jezu, kao pre dvadesetak godina.

Arapske države su zauzele neutralan stav i pokazale najviši mogući nivo odgovornosti i dostojanstva, u kontekstu tekućih kriza.

U bitku su se uključile i afričke zemlje, samo što se to ne pojavljuje na prljavim satelitskim TV ekranima.

Ovo je bitka za proterivanje francuskih i britanskih kolonizatora, lopova i ubica sa teritorije bogatog afričkog kontinenta.

Što se tiče obilja pšenice u Ukrajini, Zapad želi da ima siguran koridor za njen izvoz i potpuni pristup njoj, dok istovremeno deli neke od retkih viškova izgladnjelom stanovništvu siromašnih zemalja.

To je prava suština zapadne civilizacije, koja ne zna šta su joj pripremili njeni zlikovci.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

“Rusi treba da nas se plaše”: Ako krenu, samleće ih…

Rusija treba da se plaši sukoba sa NATO-om jer bi se takav rat završio “neizbežnim …