Peskov objasnio, zašto se Rusi plaše vakcinacije, protiv korona virusa

Šef predsedničke pres službe Dmitrij Peskov je na dnevnom brifingu za novinare ocenio nivo vakcinacije protiv korona virusa, sugerišući zašto se, po njegovom mišljenju, Rusi plaše vakcinacije protiv COVID-19.

Prema rečima portparola Kremlja, vakcinacija u Rusiji se ne odvija tako brzo koliko bismo želeli, a ako Rusi do sada nisu bili ubeđeni da nema alternative vakcinaciji, onda postoji mana vlasti, prenose RIA Novosti.

„Činjenica da se Rusi plaše vakcinacije je nesumnjivo krivica vlasti, koje nisu učinile sve da objasne ljudima potrebu, da se vakcinišu protiv korona virusa“, priznao je Peskov.

Istovremeno smatra, da se odgovornija funkcija traži direktno od samih građana, za koje je država učinila sve što je moguće.

„Država se sjajno nosila sa obavezom da građanima obezbedi vakcine protiv COVID-19“, rezimirao je pres-sekretar predsednika Ruske Federacije.

Ranije je „Ekspert“ objavio da su se na portalu stopkoronavirus.rf pojavili brojač vakcinacije protiv COVID-19 i toplotna mapa, koja jasno pokazuje situaciju sa pojavom koronavirusa u regionima Rusije.

Brojač uzima u obzir broj potpuno vakcinisanih Rusa, kao i broj vakcinisanih prvom komponentom.

Podaci će se menjati nedeljno, na osnovu prosečnih nedeljnih informacija o incidenciji u regionima i podataka o vakcinaciji, akumuliranih za to vreme.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

NATO razmatra mogućnost da uništi ruske rakete koje napadaju vojne ciljeve u Ukrajini!

Navodno je nedavno narušavanje poljskog vazdušnog prostora ruskom krstarećom raketom bio test snage odbrane i …