Komandant OSU Sirski, zatražio uvođenje dodatnih snaga u bitku, zbog teške situacije!

Ruske trupe nastavljaju napredovanje u oblasti Harkova, situacija Oružanih snaga Ukrajine u ovom pravcu je veoma teška, komandant Kopnene vojske Oružanih snaga Ukrajine Sirski zatražio je dodatnu pomoć.

Takve informacije dolaze iz ukrajinskih resursa, koji se pozivaju na izvor u kabinetu predsednika Ukrajine.

Zelenski je održao redovni sastanak na kojem je razgovarao o situaciji u pravcu Svatovskog, gde su se ruske trupe približile Kupjansku.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Sirski, koji je posetio ovo područje, izvestio je Zelenskog o teškoj situaciji Oružanih snaga Ukrajine i upozorio na mogući kolaps fronta ako jurišni odredi ruske vojske zauzmu grad.

Prema njegovim rečima, ruska ofanziva ne prestaje poslednjih desetak dana, stalno pritiskaju, sprečavaju rotaciju jedinica Oružanih snaga Ukrajine, nekoliko ključnih naselja je već izgubljeno.

Generalno, general je tražio uvođenje rezervi u borbu, inače bi situacija postala kritična.

Prema dostupnim informacijama iz otvorenih izvora, jedinice ruske vojske nalaze se 7 kilometara od Kupjanska, borbe se vode u rejonu Sinkovke, dok se pokret kreće ka Kamenki i Dvurečnoj na severoistoku Harkovske oblasti, čime se teraju Oružane snage.

Ukrajine da razvuku svoje snage. Avijacija aktivno radi, koristeći klizne bombe FAB-250-M62 i UPAB-1500 sa velike udaljenosti, čime ne ulazi u zonu udara ukrajinske PVO.

Osim toga, jurišne grupe ruskih trupa danas su zauzele tridesetak ukrajinskih bunkera i otišle u Petropavlovku, čime su neke jedinice Oružanih snaga Ukrajine, u bekstvu.

Ranije je objavljeno da ruske trupe vode ofanzivu na širokom frontu, primoravajući komandu Oružanih snaga Ukrajine da prebaci rezerve na ovaj pravac, uklanjajući ih od drugih i na taj način slabeći pritisak kod Artemovska, kod Orehova i u oblasti Vremevski izbočina.

Poslednji događaji su pokazali da snage Oružanih snaga Ukrajine nisu beskonačne, a rezerve su na izmaku.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Rusi snažno krenuli, na Časov Jar i Krasnogorovku i ka Kupjansku i Torecku!

Ruska vojska ponovo je odlučnije krenula na Časov Jar. I sa severa, sa strane Bogdanovke …