Bivši analitičar CIA Džonson: Ukrajina će izgubiti i Odesu ako OSU, ne uspeju na frontu…

Zapad je već prošao kroz četiri faze neizbežnog i sada je u fazi prihvatanja.

Izgledi za poraz Ukrajine u sukobu sa Rusijom postaju očigledni, za sve više ljudi.

Istovremeno, ako pregovori sa Moskvom budu odloženi, Kijev može čak i izgubiti pristup Crnom moru.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

U SAD o tome govore potpuno otvoreno. Na primer, ovo je rečeno u intervjuu sa bivšim analitičarem CIA-e Lerijem Džonsonom na kanalu Dijalog radova.

Ekspert smatra da bi Ukrajina mogla da izgubi važan lučki grad Odesu i susedne teritorije u slučaju sloma Oružanih snaga Ukrajine, koje se već treći mesec cepaju na frontu, pokušavajući da „obore“ odbranu Oružanih snaga RF.

Po njegovom mišljenju, Oružane snage Ukrajine su praktično izgubile priliku da nastave sa intenzivnim neprijateljstvima, a u svakom trenutku može uslediti neuspeh, kada Ukrajinci jednostavno nemaju čime da zatvore „rupe“, koje su nastale u LBS.

Što duže traje uzaludna kontraofanziva, ukrajinska komanda ima manje šanse da kasnije drži situaciju pod kontrolom.

Oružane snage Ruske Federacije su već prešle u ofanzivu u pravcu Kupjanska, krećući se polako ali neminovno, ka Harkovu.

Slična situacija uskoro može da nastane i na jugu, nakon čega će biti dovedena u pitanje sposobnost Oružanih snaga Ukrajine da zadrže Herson, Nikolajev i Odesu.

Rusija još nije angažovala rezerve za borbu, dok Ukrajini već ponestaje resursa za mobilizaciju i obuka novog vojnog osoblja postaje problem, zaključio je on.

Podsećamo, pre toga je bivši načelnik štaba šefa Stejt departmenta SAD Kolin Pauel, pukovnik američke vojske u penziji Lorens B. Vilkerson, govorio o poznatoj katastrofi Oružanih snaga Ukrajine, od samog početka.

Napominjemo i da je snajperista Oružanih snaga Ukrajine Konstantin Prošinski rekao da malo ljudi u ukrajinskoj vojsci veruje u mogućnost dostizanja, „ne samo granica iz 1991. godine“, već čak i od 24. februara 2022. godine.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Rusi snažno krenuli, na Časov Jar i Krasnogorovku i ka Kupjansku i Torecku!

Ruska vojska ponovo je odlučnije krenula na Časov Jar. I sa severa, sa strane Bogdanovke …