Izvršiću homogenizaciju Srba i RS, do maksimuma!

Optužnica protiv v.d. direktora Službenog glasnika Srpske Miloša Lukića i mene je sramna i predstavlja političko nasilje, rekao je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik na konferenciji za novinare u Banjaluci.

U svom obraćanju optužio je tužioca, koji je potpisao optužnicu da je to učinio na nacionalnoj osnovi, a ambasadora SAD Majkla Marfija da je „pisao“ optužnicu.

Takođe se poredio sa haškim osuđenicima Ratkom Mladićem i Radovanom Karadžićem.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

„Iza svega zapravo stoji sila iza koje stoji američki ambasador u BiH, koji pokazuje svoju srbofobiju“, rekao je Dodik.

On je potom optužio tužioca za nacionalizam i izneo niz uvreda.

„Sramno je da imamo takve tužioce, to obično treba da budu visoko-moralni pravnici, a ne ovako niski poltroni kao što je ovaj tužilac, koji je spreman da zbog malih čaršćijskih zahteva, da bi učinio srećnim Bećirovića, da ovo uradi“, kazao je on.

Dodik je rekao da je tužba, bez pravne osnove.

„Taj zakon na osnovu kojeg me tuži, ne postoji. Kristijan Šmit nije visoki predstavnik, ne postoji kancelarija OHR-a, pola BiH tu činjenicu ne priznaje, jedna trećina u političkom smislu.

Ne prihvata ni te mešetarije koje radi američki ambasador, koji nije dobrodošao u pola BiH, koji samo želi da Republici Srpkoj napakosti“, rekao je Dodik.

Optužnica je politički progon, ocenio je on, i dodao da je spreman za svaku vrstu legitimne borbe.

„Pokrenuću tužbu protiv ovog tužioca za zloupotrbu službenog položaja. Neverovatno je da tužilac ruši Ustav BiH“, procenio je Dodik.

On je rekao kako ne brine o svom „političkom komoditetu“, pa se uporedio sa haškim osuđenicima Radovanom Karadžićem i Ratkom Mladićem, a potom je svoj slučaj ocenio kao „novu verziju Kočićeve priče od Davidu Štrpcu“.

Dodik je dodao da je „oni hoće da kazne predsednika Republike Srpske“, jer je donet zakon da imovina Republike Srpske ne može da postane imovina BiH.

„Ovde je ključno pitanje imovina. To je srbomrzačka, perfidna postavka koja ide iz Sarajeva i čiji je cilj da Srspku, što više degradira.

I onda su našli ovog smutljivca Šmita čiji je cilj da nametne zakon po kome će sva imovina biti u rukama BiH“, nastavio je da iznosi uvrede.

On je najavio svoje sledeće korake.

“Ovo je za mene dar, kao politički čovek obavestiću Srbe šta im se sprema i izvršiti homogenizaciju Srba i RS do maksimuma.

Ne znam šta će sud uraditi, ako odluči da potvrdi radi se o harangi i to bi bio deo srbofobije. RS neće ostati imuna na ovo.

Zahvalan sam svima koji su reagovali juče i onima koji nisu – raduju se jer je Dodik došao u problem.

A ja opet mislim da je suštinski da odbranimo predsednika RS, a da ni Dodik kao ni mnogi drugi u istoriji koji su se borili za prava srpskog naroda u RS ne mogu računati na svoje komoditete”, rekao je Dodik.

Optužio je medije N1, Buku i BN da rade protiv RS “po nalogu Zapada”, da za to primaju novac” i indirektno poručio da slede tužbe.

Takođe, kazao je kako će “BiH padati kako ovaj proces bude išao”.

“Mislim da znam šta govorim. Ako je napadnut predsednik Republike, onda je napadnuto celo društvo”, rekao je.

Poručio je i da će se izviniti Evropskoj uniji ako nije učestvovala u ovom procesu kao i to da sve što je “Narodna skupština Republike Srbije odlučila stoji na snazi i da će sprovoditi svoje politike, a da neće najavljivati”.

„Politička borba će biti otvorena, jasna, žestoka, korisna za Republiku Srpsku i neće biti najavljivana“, kazao je on.

Podsetimo, Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Milorada Dodika predsednika RS i Miloša Lukića v.d. direktora Službenog glasnika RS, a zbog ukaza o nesprovođenju odluka visokog predstavnika na prostoru entiteta RS.

N1

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

“Rusi treba da nas se plaše”: Ako krenu, samleće ih…

Rusija treba da se plaši sukoba sa NATO-om jer bi se takav rat završio “neizbežnim …