Rusi podigli 6 bombardera

Snimljeno poletanje 6 aviona Tu-95 sa aerodroma “Olenja”, preneli su ukrajinski mediji večeras. Kako navode, još uvek nema razloga za brigu.

Rusko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da će proterivanje njihovih diplomata u Moldaviji imati posledice po bilateralne odnose.

Ukupan obim američke vojne pomoći Ukrajini tokom mandata Džozefa Bajdena na mestu predsednika Sjedinjenih Država premašio je 43,7 milijardi dolara, navodi se u saopštenju koje je u ponedeljak objavilo američko Ministarstvo odbrane.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski je posetio danas vojne trupe i brigadni štab nedaleko od linije fronta u Donjecku na istoku Ukrajine.

Zelenski je posetio pripadnike brigade uključene u borbe na delu linije fronta u pravcu grada Soledara, severno od Bahmuta, preneo je Rojters.

Ruska vojska u jurišu zauzela protivničke rovove

Ruska vojska izvela je kontranapad na području sela Rabotino u orehovskom pravcu u Zaporoškoj oblasti i u jurišu zauzela protivničke rovove, izjavio je za Sputnjik lider građanskog pokreta “Zajedno sa Rusijom“ Vladimir Rogov.

On je precizirao da je deo vojnika iz redova jedinica Oružanih snaga Ukrajine likvidiran, a deo je zarobljen.

Nova pomoć Ukrajini

SAD će obezbediti dodatnih 200 miliona dolara pomoći Ukrajini, kao vid podrške kijevskom režimu u sukobu protiv Rusije, izjavio je američki državni sekretar Entoni Blinken, prenosi “Sputnjik internešenel”.

“Danas objavljujemo sledeći paket bezbednosne pomoći Ukrajini dok brani svoju teritoriju i štiti svoj narod.

Ovaj paket, koji je procenjen na 200 miliona dolara i koji se realizuje na osnovu predsedničkih ovlašćenja, uključuje municiju za protivvazdušnu odbranu, artiljerijske metke, protivoklopne sisteme i dodatnu opremu za čišćenje mina”, naveo je Blinken u saopštenju.

B92

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

“Rusi treba da nas se plaše”: Ako krenu, samleće ih…

Rusija treba da se plaši sukoba sa NATO-om jer bi se takav rat završio “neizbežnim …