Obaveštajci podigli uzbunu! Ugrožena svemirska industrija SAD!

Američke kontraobaveštajne agencije pozvale su danas svemirsku industriju SAD na oprez.

Na oprez su ih pozvali s obzirom na, kako tvrde, pokušaje stranih obaveštajnih službi da ukradu istraživačke podatke i poslovne tajne, s ciljem jačanja svemirskih programa svojih država.

”Očekujemo rastuće pretnje ovom sektoru američke ekonomije.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Kina i Rusija su među vodećim pretnjama stranih obaveštajnih službi, kada je reč o američkoj svemirskoj industriji”, rekao je neimenovani izvor iz kontraobaveštajne agencije za Rojters.

FBI, Nacionalni centar za kontraobaveštajnu i bezbednosnu službu (NCSC) i Kancelarija za specijalne istrage vazduhoplovstva (AFOSI) objavili su bilten na dve stranice, u kojem se navodi da neodređeni strani subjekti koriste sajber napade i tehnike poput strateškog ulaganja putem zajedničkih ulaganja i kupovine da bi dobili pristup američkoj svemirskoj industriji.

U tom dokuumentu se navodi da su pojedini zaposleni izloženi riziku od pokušaja angažmana kroz ponude putovanja u inostranstvo ili konsultantskih usluga i pozivaju se kompanije da kontaktiraju službe ako sumnjaju da će biti meta napada, kao i da ”prate neobične incidente”.

Kina tvrdi da razvija svemirski program u miroljubive svrhe ali američki vojni zvaničnici kažu da Peking vidi svemir kao ključan za svoju vojnu strategiju.

Tanjug

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Rusi snažno krenuli, na Časov Jar i Krasnogorovku i ka Kupjansku i Torecku!

Ruska vojska ponovo je odlučnije krenula na Časov Jar. I sa severa, sa strane Bogdanovke …