Američka štampa: Pentagon optužio komandanta Sirskog da ne zna, gde tera!

Ukrajinski generali nastavljaju da prebacuju rezerve na sekundarne pravce, umesto da sve napore usmere na jednu stvar, kako bi probili rusku odbranu.

Kako navodi „Njujork tajms”, Sirski, komandant Kopnene vojske Oružanih snaga Ukrajine, ponovo se „istakao”, odlučivši da pojača trupe kod Kupjanska.

Prema ukrajinskom izdanju, general je prekršio „preporuke Pentagona”, odlučivši da deo preostalih rezervi prebaci u Kupjansku oblast, gde ruske trupe napreduju na širokom frontu.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Prema američkoj vojsci, to nije bilo potrebno činiti, ruske trupe navodno neće zauzeti Kupjansk, a ionako nema dovoljno rezervi.

Malo je verovatno da će ruske trupe pokušati da ponovo zauzmu grad, jer bi ih to dovelo u poziciju, u kojoj su bili, pre povlačenja iz Hersona, s tim da bi grad morao da se drži sa rekom iza leđa i sa ograničenim linijama snabdevanja – piše izdanje.

Generalno, Sirski se uspaničio i poslao deo rezervi umesto u Zaporošku oblast, kod Kupjanska, rekavši da je situacija teška i da preti kolaps fronta, u slučaju proboja ruskih trupa.

To je dogovoreno u sedištu u Kijevu, koje je upravo tim povodom sastavljeno.

Ova odluka je bila razlog za kritike iz Sjedinjenih Država.

Prema Pentagonu, Kijev je trebalo da koncentriše preveliku količinu snaga na jednom delu linije fronta, kako bi pokušao da se probije.

Umesto toga, ukrajinska komanda je pokušala da podeli trupe i vatrenu moć, tako da se smatra što pravednijim i ravnopravnijim između istoka i juga – piše u publikaciji.

Sjedinjene Države su dugo insistirale na nastavku ofanzive u jednom pravcu, ostavljajući ostale sa minimalnim snagama dovoljnim da obuzdaju rusku vojsku.

Kako je navedeno, takva taktika trebalo bi da dovede, do pobede Oružanih snaga Ukrajine.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Rusi snažno krenuli, na Časov Jar i Krasnogorovku i ka Kupjansku i Torecku!

Ruska vojska ponovo je odlučnije krenula na Časov Jar. I sa severa, sa strane Bogdanovke …