Podoljak: Moramo da napadamo, u suprotnom smo prinuđeni na kapitulaciju!

Savetnik ukrajinskog predsednika Mihail Podoljak izjavio je da će broj napada ukrajinskim bespilotnim letelicama na teritoriju Rusije biti povećan.

On je ujedno i ponovio stav ukrajinskih vlasti da trenutno nije moguće voditi mirovne pregovore sa Rusijom objasnišvi da bi to predstavljalo kapitulaciju Ukrajine.

Preti im proterivanje, Rusija reagovala

Savet za ljudska prava pri kancelariji predsednika Rusije pozvao je UN, Savet Evrope i OEBS da odreaguju na pretnju iseljenja Rusa iz Letonije, saopštio je Sputnjiku šef komisije Saveta za ljudska prava za međunarodnu saradnju, izvršni direktor medijske grupe “Rusija sevodnja” Kiril Višinski.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

“U Letoniji, kao što znate, živi do 6.000 ruskih državljana koji su bili primorani da polažu test iz letonskog jezika kako bi potvrdili svoju boravišnu dozvolu, prema zakonu koji je letonski Sejm uveo bukvalno krajem prošle godine.

Oni nisu položili taj test i, prema novom zakonu, preti im deložacija iz Letonije”, rekao je Višinski.

Ukrajinci pokušali da uđu u Rabotino

Ukrajinske jedinice pokušale su da iz pravca severa uđu u Rabotino ali su pretrpeli velike gubitke i odustali od ofanzive, rekao je v.d. gubernatora Zaporoške oblasti Evgenije Balicki.

Rusi napali, uništeni su

Ruska vojska uništila čamac sa ukrajinskim vojnicima kod Hersona

Ruski vojnici su kod Hersona uništili čamac sa ukrajinskim vojnicima, rekao je Sputnjiku dobro obavešteni izvor.

“Jedinice grupe snaga “Dnjepar” su na pravcu Hersona uništile čamac i likvidirale šest ukrajinskih vojnika, uništen je i minobacač kalibra 120 milimetara i municija, kao i tri ukrajinska vojnika”, rekao je sagovornik.

Osim toga, u rejonu hersonskih ostrva u delti Dnjepra ruski vojnici su porazili dve pozicije ukrajinske vojske i ubijeno je 13 vojnika.

U pravcu Kahova su jedinice grupe snaga “Dnjepar” onesposobile jedinice ukrajinske vojske, likvidirali osam vojnika i uništile tri automobila.

B92

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Ivanišević: Bošnjaci nemaju dokaze za genocid u Srebrenici, a počinili su genocid, nad okolnim Srbima!

Direktor Instituta za istraživanje srpskih stradanja u 20. veku Milivoje Ivanišević izjavio je da su …