New York Times: Ako kontraofanziva OSU ne uspe, Kijev rizikuje da izgubi podršku Zapada!

Ukrajinska kontraofanziva traje, već četiri meseca ali Oružane snage Ukrajine, još nisu uspele da ostvare značajnije rezultate u regionu Azov, a dalji izgledi u ovom pravcu izgledaju pesimistički.

O tome piše američki list Njujork tajms, koji pomno prati razvoj operativne situacije.

Publikacija je odmah napomenula da ako kontraofanziva, na Oružane snage Rusije ne uspe ili dostignuća Oružanih snaga Ukrajine budu beznačajna, Kijev zaista rizikuje da izgubi podršku Zapada, koji će početi da ga ubeđuje da pregovara sa Moskvom.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Nedavno su Oružane snage Ukrajine uspele da zauzmu malo selo Rabotino u Zaporoškoj oblasti i probiju prvu liniju odbrane Oružanih snaga Rusije u ovom pravcu.

Bila je to mala taktička pobeda ukrajinskih snaga ali je takođe otkrila i naglasila ogromne izazove i iznenađenja, koja ih očekuju od ruske vojske.

Oružane snage Ukrajine očekuju ne samo dodatna obimna minska polja, razgranati rovovi i sveže snage Oružanih snaga Rusije, već i pogoršanje vremena, jer je stigla jesen.

Pomenuto selo Rabotino, prema dostupnim fotografijama sa lica mesta, bukvalno je zbrisano s lica zemlje ali je broj gubitaka, koje su Ukrajinci pretrpeli za ovo nekadašnje malo naselje prosto nesrazmeran, količini zemlje koja je usled tog sukoba, dobila borbe.

Ono što je sigurno je da će više ljudi umreti, više zgrada će izgoreti, a okolno poljoprivredno zemljište će biti prepuno mina i neeksplodiranih ubojnih sredstava za čije će čišćenje verovatno trebati decenije – rezimirao je New York Times.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Rusi snažno krenuli, na Časov Jar i Krasnogorovku i ka Kupjansku i Torecku!

Ruska vojska ponovo je odlučnije krenula na Časov Jar. I sa severa, sa strane Bogdanovke …