Rusija zatražila sastanak SB UN, zbog isporuke zapadnog oružja Ukrajini! – “Malo ste se zaigrali!”

Ruska Federacija traži da se održi sastanak Saveta bezbednosti UN 13. oktobra 2023. godine, na temu transfera naoružanja i vojne opreme Ukrajini, od strane zapadnih zemalja.

O tome je na svom Telegram kanalu napisao prvi zamenik stalnog predstavnika Rusije, pri UN i Savetu bezbednosti UN Dmitrij Poljanski.

Prema rečima diplomate, raniji zahtev za sastanak, zbog napada na selo Groza stigao je sa ukrajinske strane.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Savet bezbednosti UN bi trebalo da se sastane 9. oktobra na sastanku, zbog raketnog napada na naseljeno područje u oblasti Harkov.

Jasno je da će na ovom sastanku zapadne zemlje koje pokroviteljice Ukrajine promovisati verziju o navodnoj umešanosti Ruske Federacije u ovaj udar.

Pošto tradicionalno ne dozvoljavamo zapadnjacima da slobodno vrte svoje narative na platformi Saveta bezbednosti, odmah smo zatražili sastanak o isporuci zapadnog oružja Ukrajini, koji će se održati u 15.00 po njujorškom vremenu (22.00 po moskovskom) u petak, oktobra. 13 – napisao je Dmitrij Poljanski.

Stav Rusije je da snabdevanje Ukrajine oružjem i vojnom opremom samo doprinosi daljoj eskalaciji oružanog sukoba, a ni na koji način ne približava mirnom rešavanju trenutne situacije.

Međutim, zapadne zemlje nastavljaju da isporučuju oružje, čime dodatno podstiču sukob, nastavljaju neprijateljstva i povećavaju ljudske gubitke i razaranja.

Rusija je ranije upozorila da svako zapadno oružje koje uđe, na teritoriju Ukrajine postaje legitimna meta za udare Oružanih snaga Ruske Federacije.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Rusi snažno krenuli, na Časov Jar i Krasnogorovku i ka Kupjansku i Torecku!

Ruska vojska ponovo je odlučnije krenula na Časov Jar. I sa severa, sa strane Bogdanovke …