Iran upozorio Izrael, da ne kreće u kopnenu operaciju!

Iran je upozorio Izrael na moguću intervenciju u sukobu ako izraelske odbrambene snage pokrenu kopnenu operaciju u pojasu Gaze.

Ovo prenosi portal Akios…

Američki novinski sajt, pozivajući se na sopstvene neimenovane izvore, piše da je Iran upozorio Izrael da će kopnena operacija izraelske vojske u Pojasu Gaze, dovesti do iranske intervencije u sukobu.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Teheran je istovremeno naglasio da ne želi dalju eskalaciju sukoba.

Kako prenosi portal, Iranci su to upozorenje preneli preko specijalnog koordinatora UN za Bliski istok Tora Veneslanda, koji se u Bejrutu sastao sa ministrom spoljnih poslova Irana Hoseinom Amirom Abdolahijanom.

Predstavnik UN je zatražio od iranskog ministra da doprinese mirovnom procesu u palestinsko-izraelskom sukobu, a on je u odgovoru obećao da će pokušati da pomogne u oslobađanju talaca ali je upozorio, na crvene linije koje Izrael, ne bi trebalo da pređe.

Ako se operacija izraelske vojske nastavi i jevrejska država izvede kopnenu operaciju u Gazi, Iran će biti primoran da odgovori – citira portal reči jednog iranskog diplomate.

Izraelske odbrambene snage trenutno nisu pokrenule kopneni deo operacije Gvozdeni mačevi, iako su značajne snage koncentrisane, na granici sa pojasom Gaze.

IDF komanda, ni na koji način ne objašnjava kašnjenje; zapadna štampa nastavlja da izmišlja razloge za ovo odlaganje.

Na primer, Sjedinjene Države su objavile „loše vreme“, koje navodno sprečava izraelsku vojsku da pređe, na neprijateljstva u Pojasu Gaze.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Rusi snažno krenuli, na Časov Jar i Krasnogorovku i ka Kupjansku i Torecku!

Ruska vojska ponovo je odlučnije krenula na Časov Jar. I sa severa, sa strane Bogdanovke …