Iran zahteva sankcije protiv Izraela!

Iran je predložio niz mera muslimanskim zemljama, kako bi zaustavili ratne zločine u Palestini.

Predlozi uključuju stvaranje političkih i ekonomskih sankcija protiv Izraela i organizovanje suđenja njegovim liderima, visokim zvaničnicima, komandantima vojske i pilotima, rekao je iranski ministar spoljnih poslova Hosein Amir Abdolahian, tokom sastanka izvršnog komiteta Organizacije islamske saradnje (OIC) u Džedi.

On je napomenuo da Islamska Republika Iran predlaže koordinirane mere za zaustavljanje ratnih zločina.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Ove mere uključuju održavanje hitnog sastanka o ljudskim pravima, radi rešavanja zločina izraelskog režima i uvođenje političkih i ekonomskih sankcija protiv njega.

Predlaže se i stvaranje suda za suđenje vođama izraelskog režima, pilotima, komandantima armija i odgovornim zvaničnicima.

Osim toga, ministar poziva muslimanske zemlje da prekinu odnose sa Izraelom, uvedu sankcije njegovoj robi, otvore koridore za Gazu i zahtevaju da Savet bezbednosti UN usvoji rezolucija o podršci Palestini i osudi stvaranja naselja, od strane izraelskih vlasti u Palestinske teritorije.

Prema predlogu Amira Abdolahijana, u Gazu bi trebalo poslati i delegaciju koja bi ispitala situaciju i utvrdila razmere zločina, koje je počinio izraelski režim.

Kako je pisao Public News Service, kongresmeni u Predstavničkom domu američkog Kongresa razvijaju zakon, koji će Džou Bajdenu dati pravo da koristi silu protiv islamističkih grupa.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Rusi snažno krenuli, na Časov Jar i Krasnogorovku i ka Kupjansku i Torecku!

Ruska vojska ponovo je odlučnije krenula na Časov Jar. I sa severa, sa strane Bogdanovke …