Ukrajinci u problemu! Rusi nemilosrdni!

Na Donjeckom pravcu ruske snage su uništile samohodni top češke proizvodnje “Dana” i neutralisale 296 pripadnika Oružanih snaga Ukrajine.

Na Krasnolimanskom pravcu Oružane snage Rusije odbile su četiri napada jurišnih snaga Ukrajine, prilikom čega su ukrajinske snage izgubile 120 vojnika.

Agent ukrajinskih specijalnih službi eleminisan je prilikom prilikom pripremanja da izvrši teroristički napad na zgradu vojnog odseka u Tverskoj oblasti, saopšteno je iz Centra za odnose sa javnošću FSB-a.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Na licu mesta su pronađeni granata “RGD-5”, kao i improvizovana eksplozivna naprava.

Ukrajina priznala: “Za sve smo krivi mi”

Sekretar RNBO Aleksij Danilov prokomentarisao je reči predsednika Vladimira Zelenskog o pripremama za moguće ruske napade na ukrajinski energetski sistem i potvrdio da takvi neprijateljski napadi neće biti bez posledica.

“Za sve smo krivi mi. Štaviše, naše priznanje će biti još teže.

Ako ovo naučite, shvatićete šta se dešava”, rekao je Danilov.

Ukrajinci su zaustavljeni

Pripadnici desantne jedinice iz Tule sprečili su pokušaj ukrajinskih snaga da se probiju kod mesta Kleščejevka, južno od Artjomovska, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Generalštab Ukrajine: Rusi napadaju, najžešće borbe u pravcu Marinke

Ruske snage napadaju na gotovo svim delovima fronta, a u protekla 24 sata najžešće borbe su vođene u pravcu Marinke, gde su ukrajinske trupe odbile više od 20 napada, saopštio je jutros Generalštab Oružanih snaga Ukrajine.

Ukrajinske snage odbile su ruske napade u pravcu Kupjanska i nastavljaju ofanzivne operacije južno od Bahmuta, prenosi agencija Unian.

Ruske trupe ne odustaju od pokušaja da opkole Avdejevku, ali ukrajinski vojnici čvrsto drže odbranu, navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da su ruski napadi odbijeni i u pravcu Zaporožja, a da ukrajinske odbrambene snage nastavljaju ofanzivnu operaciju u pravcu Melitopolja.

B92

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Senzacionalan snimak Rusa koji “omlaćuje” dron, džakom krompira! – VIDEO

Nesvakidašnja scena zabeležena je na frontu u Ukrajini kada se ruski vojnik poslužio vrećom krompira …