Vučić se zahvalio Soltenbergu… Neće biti ZSO; Idemo na vojne vežbe sa NATO!

Predsednika Srbije Aleksandar Vučić sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom razgovarao o mogućem održavanju vojnih vežbi NATO-a i vojske Srbije.

“Što se tiče vežbi, danas smo se dogovarali”, rekao je predsednik i dodao da će krenuti u realizaciju ponovnih vežbi.

“Sa NATO ćemo uvek sarađivati, ja ću kao vrhovni komandant uputiti zahtev Vladi Srbije da razmotri odluku o tome da krenemo u održavanje zajedničkih vežbi sa NATO koje smo imali ranij”, kazao je on.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Sekretar NATO-a Jens Stoltenberg kaže da poštuje vojnu neutralnost države Srbije i da zajedničke vojne vežbe ne ugrožavaju tu neutralnost.

Podsetimo se, predsednik Srbije Aleksandar Vučić se danas sastao sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom gde su razgovarali o brojnim temama, kao i o trenutnoj situaciji Srba na severu Kosova.

On je upoznao Stoltenberga da su isključivo Srbi ugroženi na KiM i da je u poslednjih godinu dana 13 odsto Srba napustilo sever KiM zbog maltretiranja i pritisaka prištinskog režima.

“Samo su Srbi ugroženi i bili napadani, nikada Albanci nisu bili napadani. Da budem precizan, samo su Srbi bili napadani od 2001. godine, a naročito otkako je Kurti na vlasti,” rekao je Vučić.

“Sa NATO ćemo uvek sarađivati, ja ću kao vrhovni komandant uputiti zahtev Vladi Srbije da razmotri odluku o tome da krenemo u održavanje zajedničkih vežbi sa NATO koje smo imali ranije,” rekao je on.

Vučić ističe da podržava prisustvo NATO i Kfora na KiM.

B92

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Rusi snažno krenuli, na Časov Jar i Krasnogorovku i ka Kupjansku i Torecku!

Ruska vojska ponovo je odlučnije krenula na Časov Jar. I sa severa, sa strane Bogdanovke …