Zapanjujuće: NATO promoterka primila rusku vakcinu

Direktorka Centra za evroatlantske integracije (CEAS) Jelena Milić javno je danas podelila vest da je primila prvu dozu ruske vakcine protiv korona virusa „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) i čestitala svim nadležnim organima Srbije na odlično organizovanom procesu vakcinacije.

Ona je kazala da se za rusku vakcinu odlučila jer su ugledni svetski časopisi objavili su da vakcina „Sputnjik Ve“ ima sve kvalitete kao i druge vakcine u opticaju, ali i prednosti koje druge nemaju.

“Ipak, ključni motiv izbora vakcine ‘Sputnjik Ve’ je da iskažem poverenje u relevantne institucije Republike Srbije, a pre svega Agenciju za lekove i medicinska sredstva koja je odobrila njenu upotrebu. Velika zahvalnost ruskim naučnicima. Iskreno se nadam da će proces proizvodnje vakcine ‘Sputnjik Ve’ uskoro početi i u Srbiji“, navela je Milićeva u saopštenju.

Milićeva je istakla da su Srbija i njeno rukovodstvo tokom pandemije pokazali veliku odgovornost i bespoštednu borbu od početka za nabavku respiratora i druge opreme, apostorifirajući i značaj odnosa sa Kinom.

“Ne zaboravimo pritiske i kritike koje su im tada dolazile iz EU i drugih centara zbog nabavke i dobijanja te opreme iz Kine zahvaljujući dobrim odnosima građenim sa Kinom. To je pre svega bila odluka da se što brže i bolje zaštiti što veći broj građana Srbije i naš zdravstveni sistem i to u trenutku kad i nije bilo drugog izbora“, napisala je ona, prenosi Tanjug.

Check Also

Borelj: Zemlje članice NATO treba da daju prednost naoružavanju Ukrajine, nad sopstvenim!

Evropske zemlje treba da „izvuku iz skladišta“ američke PVO sisteme Patriot i protivraketnu odbranu (ADM) …