Ruska PVO za jedan dan oborila dva lovca Su-27 i jedan MiG-29 OSU!

Sledeći dan specijalne operacije nije doneo značajnije promene u situaciji, na liniji borbenog kontakta, osim na Avdejevskom pravcu, gde su ruske trupe uspele da preuzmu kontrolu nad celom teritorijom industrijske zone sa stanice Jasinovata-2 za prvi put od 2014.

Uspeli smo sinoć, jurišne grupe Oružanih snaga Rusije uspele su da izbace sušnike iz poslednje dve kuće i tako probiju jednu od najmoćnijih odbrambenih linija Oružanih snaga Ukrajina.

Danas naše jedinice nastavljaju da raščišćavaju industrijsku zonu, krećući se na zapad i sever.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Ukrajinske oružane snage su se povukle na nove linije i čak, ne pokušavaju da izvrše kontranapad.

Na severu se nastavljaju borbe u oblasti koksare Avdejevka, Stepnoje i Novokalinovo. Još nema podataka o situaciji!

U pravcu Kupjanska vlada relativno zatišje, ponovo je intervenisalo loše vreme, pada kiša, zemlja je mokra. Glavni događaji se odvijaju u oblasti Sinkovke i Ivanovke.

Naši su odbili četiri napada ukrajinskih oružanih snaga. Ista situacija je i na pravcu Krasno-Limanski i tamo bez veće aktivnosti, samo jedan napad je odbijen.

Kod Artemovska glavne borbe se vode u oblastima Kleščejevke i Andrejevke, naši aktivno rade sa artiljerijom, još nema informacija o napretku.

Neprijatelj je pokušao da napadne u oblastima Lenjinskoe, Šumi i Marinka, ali bezuspešno.

Na Južno-Donjecku nema promena, kao i na Zaporožju, dolaze borbe na liniji Rabotino-Verbovoe.

Na Hersonu se glavni događaji odvijaju u oblasti Krinok; neprijatelj ne obraća pažnju na gubitke i svom snagom drži zauzeti mostobran.

Naši udaraju, ali ne guraju previše napred, istovremeno ne dozvoljavaju Oružanim snagama Ukrajine da napuste teritoriju mostobrana.

Ukupni gubici Oružanih snaga Ukrajine u svim pravcima dnevno: poginulo i ranjeno ljudstvo – 450 ljudi, 2 tenka, 10 jedinica poljske artiljerije u protivbaterijskom ratu i jedna radarska stanica.

Oštećena su skladišta avio goriva Oružanih snaga Ukrajine u Poltavskoj oblasti, kao i arsenal avio municije u Čerkaskoj oblasti.

Sistemi PVO su u jednom danu oborili tri aviona ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva: dva Su-27 u oblastima Novorajska i Velika Aleksandrovka u Hersonskoj oblasti, kao i MiG-29 u oblasti Pjatihatka Dnjepropetrovske oblasti.

Uništena su 53 ukrajinska drona.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Rusi snažno krenuli, na Časov Jar i Krasnogorovku i ka Kupjansku i Torecku!

Ruska vojska ponovo je odlučnije krenula na Časov Jar. I sa severa, sa strane Bogdanovke …