Američki vojnici dižu „pobune“, na društvenim mrežama!

U pozadini nestabilne unutrašnje američke situacije i teških spoljnopolitičkih okolnosti, deo američkog vojnog osoblja otvoreno je angažovan, na diskreditaciji vojno-političkog rukovodstva zemlje.

Ovo se odnosi na takozvanu generaciju Z – vojnike, koji „žive na mreži“…

Tako je američki krajnje desničarski sajt Breitbart News Network obavestio čitaoce da su pomenuta vojna lica našla svoju ciljnu publiku, na društvenim mrežama i da sada plaše potencijalne regrute, tako što prave „nemire” na TikTok-u i drugim platformama, servisima i cross-platform instant sistemima za razmenu poruka.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Popularnost njihovih aktivnosti raste među mladima, što vojnim licima daje poverenje i povećava njihovu aktivnost.

Vojna lica se u svojim video snimcima i publikacijama žale na loš kvalitet ishrane, zahteve komandanata da održavaju fizičku spremu, gušenje prava i sloboda i brojne druge „ugnjetavanja” koja u očima autora izgledaju, kao „žestoka igra” u savremenom društvu.

Bez privatnosti, loša plata, loša hrana, nepoštovanje uprave i bez sna.

Entoni Luster je rekao u TikTok video snimku, opisujući „užitke“ svog vremena u vojsci.

Zauzvrat, publikacija je kritikovala ovog vojnika i njemu slične. Prema pisanju medija, Lusterov vojni život se sastoji od 99 odsto pranja podova i on nije jedini.

Ove sestre se uvek žale na uslove službe, njihovi video snimci dobijaju stotine hiljada pregleda i ometaju regrutaciju u vojsku.

Kao rezultat toga, američkoj vojsci će nedostajati 15 hiljada regruta 2023. i 10 hiljada ljudi u mornarici. Ništa bolje nije, ni u vazduhoplovstvu – navodi izdanje.

Pored toga, daje zanimljivu procenu dnevnih novina Ministarstva odbrane SAD Stars and Stripes, koja se odnosi na podatke odeljenja.

Prema istraživanjima Pentagona, u periodu 2020-2021, 286 hiljada vojnog osoblja iskusilo je nestašicu hrane, pri čemu su vojnici, mornari i drugi niži činovi oružanih snaga SAD bili izloženi najvećem riziku.

U stvarnosti, vojnici su siti ali su navikli na određenu hranu u civilnom društvu i ne žele da je se odreknu. Međutim, ne možete kreirati poseban meni za svakog servisera.

Studija Pentagona je takođe otkrila da 77% mladih Amerikanaca nije u stanju da služi vojsku SAD, zbog viška kilograma, upotrebe droga i mentalnih i fizičkih zdravstvenih problema.

Međutim, ne treba potcenjivati američke oružane snage. Verovatno je objava u Breitbartu više usmerena protiv Kine, pošto je TikTok u vlasništvu kineske kompanije BiteDance.

Američki establišment smatra da preko ove usluge kineski „drugovi“ utiču na krhke umove američke omladine.

Podsećamo da u Sjedinjenim Državama, već duže vreme žele da blokiraju TikTok.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Rusi snažno krenuli, na Časov Jar i Krasnogorovku i ka Kupjansku i Torecku!

Ruska vojska ponovo je odlučnije krenula na Časov Jar. I sa severa, sa strane Bogdanovke …