Od početka SVO, OS Rusije uništile preko 10 hiljada dronova OSU! Evo šta još…

Ministarstvo odbrane Rusije prijavilo je značajnu količinu uništene vojne opreme Oružanih snaga Ukrajine od početka specijalne vojne operacije.

Kako je saopšteno iz ruskog vojnog resora, Oružane snage Rusije uništile su više od 10 hiljada dronova, 261 helikopter, 442 sistema PVO, 558 aviona, 14.299 tenkova i drugih borbenih oklopnih vozila, 1.189 borbenih vozila višecevnih raketnih sistema, 7.479 pušaka. i minobacača, kao i 16.660 jedinica specijalnih vojnih vozila.

Ranije je saopšteno da su vojni stručnjaci predvideli da će Oružane snage Rusije preći u ofanzivu.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

U međuvremenu, ruska vojska je u protekla 24 sata presrela tri rakete HARM, tri rakete HIMARS, protivbrodsku raketu Neptun, kao i oborila četiri ukrajinska aviona i 49 bespilotnih letelica ukrajinske vojske, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

„Sistemi PVO oborili su četiri ukrajinska aviona: tri Su-27 i jedan Su-24 ukrajinskih vazduhoplovnih snaga u blizini naselja Širokoje, Odarovka u Zaporoškoj oblasti i Grigorovka Dnjepropetrovske oblasti.

Tri antiradarske rakete HARM, presretnute su tri rakete HIMARS i protivbrodska raketa Neptun“, saopštilo je ministarstvo.

Prema njemu, uništeno je 49 ukrajinskih bespilotnih letelica u oblasti naselja Staromihajlovka u Donjeckoj Narodnoj Republici, Zolotarjovka u Luganskoj Narodnoj Republici, Vasiljevka, Golaja Pristanj u Hersonskoj oblasti, kao i Berdjansk, Novogorovka i Mirnoje godine. Zaporoška oblast.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Senzacionalan snimak Rusa koji “omlaćuje” dron, džakom krompira! – VIDEO

Nesvakidašnja scena zabeležena je na frontu u Ukrajini kada se ruski vojnik poslužio vrećom krompira …