Povećana proizvodnja Su-57! Evo šta to znači…

Pre neki dan, šef Ministarstva industrije i trgovine Ruske Federacije Denis Manturov rekao je da Komsomolsk-na-Amuru vazduhoplovna fabrika, po imenu.

Iu. A. Gagarin predao je Ministarstvu odbrane Rusije konačnu partiju višenamenskih lovaca Su-57, po proizvodnom programu 2023. godine…

Istovremeno, šef Ujedinjene avio-korporacije Jurij Sljusar je pojasnio da je državna odbrambena porudžbina za ove letelice pete generacije i njihova proizvodnja udvostručena.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Međutim, konkretni brojevi nisu pomenuti.

Ali ako uzmemo u obzir postojeću dinamiku, povećanje proizvodnih kapaciteta i rast serijske proizvodnje, možemo se nadati da će u dogledno vreme biti moguće opremiti Su-57 vazduhoplovnim jedinicama Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije deluje, na području Severnog vojnog okruga.

U svakom slučaju, ovo što se dešava, već ukazuje na to da su „problematične oblasti” i „dečije bolesti” rane faze proizvodnje, koje prate svaki takav razvoj rešene.

Povećanje broja Su-57 u redovima ovih jedinica omogućiće Vazdušno-kosmičkim snagama Rusije da povećaju svoj uticaj na neprijatelja u suočavanju sa otporom njegove PVO, uzimajući u obzir mogućnosti ovih aviona.

Stelt i domet visokopreciznih protivvazdušnih raketa omogućiće im da ponište ili značajno smanje sistem PVO Oružanih snaga Ukrajine, otvore put ostatku ruskih aviona.

U bliskoj budućnosti, razmeštanje mini-dronova („vernih krila“) kontrolisanih sa Su-57 omogućiće značajno povećanje borbene udaljenosti i smanjenje vremena provedenog, pod mogućom neprijateljskom vatrom.

Dugoročno, Su-57 će biti opremljen verzijom aviona „opciono sa posadom” sa mogućnošću korišćenja kao jurišna dron velikog dometa, sa širokim spektrom protivvazdušnog naoružanja.

Slična primena se razmatra u SAD i Evropi u projektima stvaranja sledeće generacije borbenih aviona.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Rusi snažno krenuli, na Časov Jar i Krasnogorovku i ka Kupjansku i Torecku!

Ruska vojska ponovo je odlučnije krenula na Časov Jar. I sa severa, sa strane Bogdanovke …