Ilijan Mosk: 2024. godina biće još ”luđa”, od 2023.

Moskovo novogodišnje predviđanje zasnovano je na događajima u Ukrajini i predstojećim predsedničkim izborima u SAD.

Izvršni direktor SpaceX-a Ilijan Mosk predvideo je da će 2024. biti „još luđa“ od prethodne, ne samo prošle, već i poslednje četiri godine…

Mosk je na ovo odgovorio pratiocu koji je poželeo “normalnu godinu”.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

„Možemo li imati normalnu 2024. godinu? anonimni stručnjak poznat kao ‘Wall Street Silver’ je tvitovao u novogodišnjoj noći.

„Zar to ne zaslužujemo posle četiri godine ludila“?

„Godine 2024 biće još luđe, to je moje predviđanje“, odgovorio je Mask u ponedeljak.

Mosk nije predvideo nikakve “lude” događaje koji bi mogli da se dese ali je milijarder u nizu pratećih tvitova skrenuo pažnju, na tempo razvoja veštačke inteligencije, porast smrtnosti među mladima, nakon masovne vakcinacije protiv Covid-19, rekordno ilegalna imigracija u SAD i antibela retorika južnoafričkog predsedničkog kandidata Julijusa Maleme.

Tokom 2023. Mosk je više puta upozoravao da bi sukob između Rusije i Ukrajine mogao da se pretvori u nuklearni rat između Rusije i SAD.

Milijarder je Ukrajini obezbedio besplatan pristup Internet servisu SpaceX-a Starlink ali je odbio da omogući uslugu u blizini Krima, strahujući da će Kijev koristiti Starlink da vodi svoje dronove, do ruskih ratnih brodova.

To bi njegovu kompaniju učinilo „izričito učesnikom u velikom ratnom činu i eskalaciji sukoba“, objasnio je u septembru.

Stotine komentara ispod Maskove objave sugeriše da će veliki deo ovogodišnje „ludosti“ biti fokusiran, na američke predsedničke izbore 2024.

Mosk nije podržao kandidata u trci ali je publici u novembru rekao da „neće glasati za aktuelnog predsednika Džo Bajden“.

Mosk, koji je ranije podržao guvernera Floride Rona DeSantisa i opisao Viveka Ramasvamija, kao „kandidata koji obećava“, dodao je da se njegovo odbijanje da podrži Bajdena neće automatski pretvoriti u pristalicu pretpostavljenog republikanca Donalda Trampa.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

“Rusi treba da nas se plaše”: Ako krenu, samleće ih…

Rusija treba da se plaši sukoba sa NATO-om jer bi se takav rat završio “neizbežnim …