Rusi podigli avione: Počelo je!

Vazdušno-kosmičke snage Rusije počele su vazdušne patrole, duž linije razgraničenja između Sirije i Izraela na Golanskoj visoravni.

Ovo je danas saopšteno iz ruskog Centra za pomirenje suprotstavljenih strana u Siriji…

“U cilju praćenja situacije, jedinice vojne avijacije Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije organizovale su vazdušne patrole duž linije razgraničenja koja razdvaja oružane snage Izraela i Sirijske Arapske Republike”, rekao je zamenik načelnika Centra Vadim Kulit, prenosi TASS.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Komentarišući situaciju u Siriji, ruski zvaničnik je rekao da su registrovana tri napada militantnih grupa, na sirijske provladine snage – jedan u Alepu i dva u Idlibu.

Ranije danas, šefovi diplomatije Rusije i Sirije, Sergej Lavrov i Fejsal Mikdad, sastali su se u Moskvi i razgovarali o situaciji u Siriji, obnovi zemlje i promovisanju sveobuhvatnog rešenja, uz striktno poštovanje njenog suvereniteta, jedinstva i teritorijalnog integriteta, saopštili su iz ruskog ministarstva spoljnih poslova.

“Prilikom razmatranja daljeg jačanja rusko-sirijskog višestrukog partnerstva dogovoreni su praktični koraci u interesu povećanja obostrano korisne trgovinsko-ekonomske i humanitarne saradnje”, navodi se u saopštenju.

Tanjug

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Senzacionalan snimak Rusa koji “omlaćuje” dron, džakom krompira! – VIDEO

Nesvakidašnja scena zabeležena je na frontu u Ukrajini kada se ruski vojnik poslužio vrećom krompira …