ŠEVARLIĆ: Snimaju emisije o pocepanom sakou a ne o izdaji Kosova

Nezavisni poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije, Miladin Ševarlić  gostujući u emisiji “Skeniranje”, u produkciji HelmKasta kazao je da je neverovatno da je “važniji i skuplji pocepan sako poslanika Marijana Rističevića od cepanja 12,3 odsto teritorije Srbije”.

“Neverovatno je da je jedan pocepani sako jednog poslanika  vredniji od Kosova i Metohije. Srpski parlament je u ovom sazivu samo jednom zasedao o pitanju Kosova i Metohije”, rekao je Ševarlić.

On je objasnio da je povod za njegov  štrajk glađu, kako je rekao, bio to što smatra da je “na delu veleizdaja nacionalnih interesa”.

” Zato sam se odlučio da započnem štrajk glađu. Kada neki građanin izda svoju državu , to je izdaja. Kada rukovodstvo izda svoju državu to je veleizdaja. Veleizdaja se može vršiti činjenjem i ne činjenjem. Činjenjem protiv države i ne činjenjem. Ovde imamo na delu prihvatanje ultimatuma koji su u suprotnosti sa Ustavom Srbije i poveljom UN. Bez obzira na broj država koji je dao zeleno svetlo za nezavisnost, Srbija formalno ima ingerencije na Kosovu i Metohiji i dužni smo prema Ustavu da štitimo svoju teritoriju “, rekao je Ševarlić.

Govoreći o štrajku glađu koji je započeo i koji je prekinuo, kako je rekao, zato što su ga drugi obesmislili, on je istakao da je njegov cilj bio da u prvom planu budu Kosovo i Metohija.

“Boško Obradović mi se priključio i rekao sam mu da se malo od akne, jer sam nažalost shvatio da će vlast odmah da krene u kontra priču. Onda su izašli Martinović i Božić iz SNS i tražili da reaguje tužilaštvo na to što je Boško Obradović pocepao sako Marijana Rističevića. Onda sam video spregu medija i vlasti. Svi su došli i otišli kod Martinovića i Sandre Božić, onda kratko do Boška, a od mene je uzeo izjavu samo N1 i RTS mi rekao da mogu da kažem dve rečenice. Dve rečenice za medijski servis koji plaćaju svi građani Srbije čak i na brojilima u štalama. I Boškovi zahtevi su bili prvo fokusirani na pomeranje izbora, a moj cilj je bio skretanje pažnje na pitanje Kosova”, rekao je Ševarlić.

Emisiju možete u celosti pogledati na YouTube platformi HelmKasta. Autor i voditelj emisije Olivera Milivojčević.

(Pravda.rs)

Check Also

Da li je era podmornica završena?

Tradicionalne podmornice nisu mnogo stare, piše The National Interest. Kako tehnologija napreduje, preti im ista …