EU izrazila zabrinutost, zbog postupaka tzv. Kosova, protiv srpskih institucija!

Zvanični predstavnik Evropske službe za spoljne poslove izrazio je zabrinutost Evropske unije, zbog delovanja specijalnih snaga kosovske policije protiv srpskih institucija na severu nepriznate države.

O tome piše Interfaks…

Pojašnjava se da je Kosovo pozvano da izbegava “jednostrane akcije, koje bi mogle da izazovu tenzije”, kao i da probleme rešava dijalogom, uz podršku Evropske unije.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Ističe se da su kosovske vlasti ove nedelje zatvorile organe samouprave i institucije kosovskih Srba u opštinama Dragaš, Peć, Istok i Klin, kao i kancelariju Centra za mir i toleranciju u Prištini.

Portparol EU je rekao da će to imati “negativan uticaj na svakodnevni život i uslove života zajednica kosovskih Srba”, jer će ograničiti pristup osnovnim socijalnim uslugama s obzirom na nedostatak alternativa.

Prethodno je predsednik Srbije Aleksandar Vučić zatražio da se organizuje hitan sastanak Saveta bezbednosti UN, u vezi sa novim provokacijama vlasti, na Kosovu i Metohiji.

Iste zahteve uputio je i predstavnicima Evropske unije, u kojima je ukazao, na neprihvatljivost delovanja premijera nepriznate države Aljbina Kurtija.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Rusi snažno krenuli, na Časov Jar i Krasnogorovku i ka Kupjansku i Torecku!

Ruska vojska ponovo je odlučnije krenula na Časov Jar. I sa severa, sa strane Bogdanovke …