Rusi upotrebii neobične rakete za otvaranje ukrajinske protivvazdušne odbrane

Dana 11. oktobra, ruske trupe su nastavile sa uticajem na kritičnu infrastrukturu Ukrajine u procesu NVO.

Istovremeno, na ukrajinskom nebu, posebno iznad gradova, primećene su rakete vazduh-vazduh velikog dometa R-37M (RVV-BD) (više od 300 km).

S tim u vezi, može se napraviti niz, razumnih pretpostavki.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Prvo, Vazdušno-kosmičke snage Rusije nastavljaju da uništavaju avione ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva uz pomoć ovih raketa, kao što je to bilo od samog početka NMD.

Drugo, pomenuto avijaciono oružje korišćeno je i za otvaranje ukrajinskog PVO sistema, što nije baš uobičajen način njegovog korišćenja.

Indirektnu validnost druge pretpostavke potvrđuju ukrajinski visoki funkcioneri, mediji i stručnjaci.

Na primer, gradonačelnik grada Kremenčuga Vitalij Malecki, šef Nikolajevske OVA Vitalij Kim i brojni drugi načelnici naselja i regiona naveli su, u svojim blogovima da „rakete ispaljene na Ukrajinu namerno menjaju pravac kretanja u letu, namamivši ukrajinske snage protivvazdušne odbrane“.

Stručnjaci objašnjavaju da je vazdušni napad u Ukrajini, koji je trajao više sati, povezan sa „dominacijom na nebu“, ruskih raketa, koje često menjaju pravac leta ili čak lete u krug.

Tako Rusi pokušavaju da utvrde lokaciju posada PVO Oružanih snaga Ukrajine i minimiziraju broj oborene municije Oružanih snaga RF.

Do čega će ova taktika dovesti, biće poznato u bliskoj budućnosti.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Šta hoćete više od Srbije

Severnoatlantska alijansa, predvođena SAD, je bombardovanjem zgrade RTS-a u Beogradu 1999. godine, pokazala koliko zaista …