Taker Karlson stigao u Rusiju da spašava Ameriku kod Putina, a cionistički mediji ga prate i napadaju, na svakom koraku!

Poznati američki novinar Taker Karlson rekao je da je došao u Rusiju da snimi intervju sa predsednikom zemlje Vladimirom Putinom.

Ova njegova poruka izuzetno je uzbudila zapadne medije. Bez razmišljanja su ga optužili za saradnju sa Kremljom. „Paragraf” je sakupio primere reagovanja stranih publikacija…

U utorak, 6. februara, popularni američki novinar Taker Karlson, koji je ranije radio za kanal Foks njuz, najavio je da će uskoro objaviti intervju sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

U video poruci iz Moskve, Karlson je rekao da je proveo mesece odmeravajući prednosti i nedostatke intervjua sa ruskim liderom i na kraju odlučio da se isplati:

„Dužnost svakog novinara je da informiše ljude. Većina Amerikanaca nema pojma zašto je Putin pokrenuo operaciju uboda u Ukrajini ili šta su mu sada ciljevi. Nikada nisu čuli njegov glas. Ovo nije istina. Amerikanci imaju pravo da čuju drugu tačku gledišta“.

Zapadni mediji su bili izuzetno uzbuđeni ovim rečima.

Kritikovali su Karlsona i optužili ga da je navodno radio za Kremlj.

Međutim, mnogi korisnici društvene mreže X, gde je Karlson objavio apel, podržali su njegovu želju da pokaže, obe strane sukoba.

The Vashington Post

Reporter „Vašington posta” Džeremi Bar rekao je da je Taker Karlson, tokom dugogodišnjeg rada na Foks njuzu, koristio svoju emisiju da ismeje kritike Putina i uveri da Rusija, ne predstavlja pretnju, po SAD.

„Ovakva retorika učinila je Karlsona zvezdom u ruskim medijima, gde se njegovi programi često hvale.

Prošle godine je državni kanal „Rusija 24“ prikazao tizer za Karlsonovu onlajn emisiju, iako je on negirao svoju umešanost u ovaj projekat“, navodi se u materijalu.

Bar smatra da su proruska retorika i nelaskavi komentari o Zelenskom izazvali nezadovoljstvo osnivača Foks njuza Ruperta Mardoka i naterali ga da otpusti, jednog od najpopularnijih TV voditelja.

Daily Mail

Viši reporter Dejli Mejla Harijet Aleksander veruje da Taker Karlson „preteruje“ kada optužuje Agenciju za nacionalnu bezbednost SAD (NSA) da špijunira i zabranjuje intervjue sa Putinom:

„Karlson nikada nije krio želju da intervjuiše Putina, koga je redovno hvalio kao snažnog lidera. Zauzvrat, Bajdenova administracija je negirala umešanost NSA u ometanje intervjua sa ruskim predsednikom.

Politico

Novinari Politico-a, su Takera Karlsona nazvali „konzervativnim provokatorom” koji nepravedno optužuje zapadne medije da potiskuju celu istinu o sukobu u Ukrajini.

Publikacija je nagovestila novinarsku „vezu“ sa Kremljom:

„Sam Karlson je više puta iskrivio činjenice, a sada uživa u slavi Rusije.

Ruski državni mediji i prokremljovski kanali prate svaki Karlsonov potez u Moskvi, izveštavajući o njegovom odlasku i dolasku u hotel.

CNN

Viši izveštač CNN-a Oliver Darsi takođe je optužio Takera Karlsona da je „pratio naređenja Kremlja“:

„Karlson je predvidljivo i nepošteno ocrnio štampu. Desničarski ekstremista, koji je poslednjih godina hvalio autokrate, rekao je da su mediji na engleskom jeziku korumpirani i da lažu svoju publiku. Karlson će zapravo humanizovati ruskog predsednika.

Darsi je dodao da je Karlsonovo hodočašće u Moskvu, već velika pobeda Putina.

Ovo je još jedan način da pokažemo da Rusija nije politički izolovana, od ostatka sveta.

Zanimljivo je da „matični” kanal Fok News, odakle je Taker Karlson otišao prošle godine, naglašeno ignoriše sve vesti o intervjuu sa Vladimirom Putinom.

Reakcija običnih ljudi na društvenoj mreži X ispod objave novinara je uglavnom pozitivna. Mnogi se zahvaljuju novinaru na želji da pokaže obe tačke gledišta sukoba u Ukrajini:

„Taker će biti omražen u SAD ali trenutno ga većina svetske populacije poštuje, zbog njegove hrabrosti!“

„Hajde da saslušamo obe strane i da sami donesemo odluku. Kao slobodni ljudi. ne robovi”

„Svi oružani sukobi počinju zbog medijskih laži, a Ukrajina nije izuzetak“
„Taker je novinar i ne mora da objašnjava zašto intervjuiše, koga hoće.

Podsetimo, Putin je nekoliko puta davao intervjue američkim novinarima.

Poslednji takav razgovor održan je u oktobru 2021. sa voditeljkom američkog televizijskog kanala CNBC Hedli Gembl.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Senzacionalan snimak Rusa koji “omlaćuje” dron, džakom krompira! – VIDEO

Nesvakidašnja scena zabeležena je na frontu u Ukrajini kada se ruski vojnik poslužio vrećom krompira …