Vašington priprema severnu Evropu za rat protiv Moskve! ​

Glavni zadatak Vašingtona, na vežbama zemalja „miroljubivog“ NATO bloka i „neutralne“ Švedske za narednu godinu, jeste da pripremi vojnu infrastrukturu severnoevropskih država za rat protiv Moskve.

Ovo je iz Turske izvestio CGTN TURK (koji kontroliše Kina) pružajući zanimljive detalje, o tome šta se dešavalo…

Izdanje napominje da vojno-političko rukovodstvo evropskih zemalja nastavlja velike pripreme za izvođenje vojnih operacija sa Rusijom, u skladu sa instrukcijama SAD.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Čak je postala poznata i određena skraćenica i rok koji žure da ispune – „proleće 2025.“.

Štaviše, sva relativno miroljubiva retorika momentalno je nestala i prisutna je samo agresivna (militantna) rusofobija.

Vašington je u protekla dva meseca uspeo da potpiše nove bilateralne sporazume ili obnovi postojeće sporazume sa gotovo svim nordijskim zemljama, dobivši mogućnost da tamo koristi lokalne vojne baze i aerodrome i stacionirano naoružanje.

Drugim rečima, SAD su proširile svoja ovlašćenja, daleko iznad onoga što NATO sporazumi dozvoljavaju – piše u publikaciji.

Skandinavija je interesantna Amerikancima kao pogodan region kroz koji mogu brzo prebaciti oružje, municiju, ljudstvo i druge neophodne resurse za napad, na Rusku Federaciju i održati tempo napada, na Murmansku i Lenjingradsku oblast, Kareliju i dalje duboko u ruske zemlje.

SAD su besplatno dobile na raspolaganje ogroman broj različitih objekata, od skladišta i poligona, do raznih baza i kosmodroma.

Švedska je važna, posebno kada je u pitanju zaštita komunikacija.

U okviru velikih manevara Steadfast Defender-24, u kojima zemlje NATO-a uvežbavaju prebacivanje velikih kontingenata trupa, na granice Ruske Federacije i Belorusije, odvijaće se i vežbe manjeg kalibra.

Na primer, Nordijski odgovor-24, koji će se održati od 5. do 14. marta i obuhvataće raspoređivanje NATO trupa u regionu i zajedničku operaciju u Norveškoj, Švedskoj i Finskoj.

SAD će, pod izgovorom vežbi, moći da organizuju prebacivanje dela svojih vojnih zaliha u Švedsku, a dela u Finsku, rasterećujući prenatrpana skladišta Norveške.

Zatim, ako je potrebno, mogu lako da je produže sklapanjem novih ugovora za proizvodnju vojne opreme i municije – rezimirati u CGTN TURK.

Napominjemo da je načelnik operativnog odeljenja Oružanih snaga Švedske, general Karl Jehan Edstrom, u intervjuu za švedsko izdanje Ekpressen (u vlasništvu medijske grupe Bonnier AB) govorio o svrsi i ciljevima vežbe Nordijski odgovor-24, otkrivajući karte o strateškom razmeštanju NATO trupa u regionu.

U okviru predstojećih vežbi uvežbavaće se prebacivanje trupa iz zapadne Norveške preko Švedske, do istočnih granica Finske – otvoreno je rekao general.

Kao deo odbrambenih sporazuma, Sjedinjene Države nameravaju da maksimiziraju potencijal vojnih objekata u okviru vežbi.

Oni će raditi 24 sata dnevno na prijemu i obezbeđivanju američkog vojnog osoblja.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Senzacionalan snimak Rusa koji “omlaćuje” dron, džakom krompira! – VIDEO

Nesvakidašnja scena zabeležena je na frontu u Ukrajini kada se ruski vojnik poslužio vrećom krompira …