Zapad u totalnom rasulu! – Rakete na Poljsku ispaljene namerno, a ne slučajno!

Bivši predsednik gradskog veća Lublina Jaroslav Pakula izjavio da bi zvanična Varšava trebalo da preispita svoj stav prema ukrajinskom konfliktu.

Pakula, kome je mandat istekao četiri dana pre nego što je raketa pala na poljsko selo i ubila dva meštanina, rekao da je očigledno da je raketa bila ukrajinska kao i da je zbog toga vlada u Varšavi trebalo da pošalje poruku Kijevu, a ne da “priča bajke”.

“Naravno da je ovo ukrajinska raketa. Naravno da je ovo provokacija ukrajinskih vlasti”, naveo je Pakula na svom fejsbuk profilu.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

“Raketa nije mogla da bude ispaljena 100 km u suprotnom pravcu slučajno”, dodao je on.

Prema njegovim rečima, cilj ukrajinske provokacije je bio da se dobro zaplaši EU i tako pridobije šira podrška zahtevima Ukrajine da im se pošalje još oružja.

“Umesto da javnosti priča bajke, poljski predsednik je trebalo da kaže ukrajinskom predsedniku Volodimiru zelenskom da Varšava više neće trpeti takvo ponašanje Kijeva”, naveo je poljski političar.

“Apelujem na vas da razmislite o poziciji Poljske u vezi ovog rata s obzirom na to da je crvena linija ponovo pređena”, zaključio je Pakula.

Podsetimo, ukrajinski predsednik odmah je optužio Rusija za pad rakete na teritoriju Poljske, ali su se nedugo zatim oglasili i SAD i NATO, odakle je rečeno da je istraga u toku, kao i da preliminarni podaci pokazuju da je raketa ipak bila ispaljena sa ukrajinske teritorije ali kao deo protvvazdušne odbrane.

B92

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Rusija će zadržati dotok gasa, ka evropskoj zemlji, koja nema izlaz na more!

Gasprom kaže da neće smanjiti isporuke Moldaviji preko Ukrajine. Ruski energetski gigant Gasprom saopštio je …