Sijarto upozorio: Slanjem zapadnih trupa u Ukrajinu, počinje III svetski rat!

Slanje trupa zapadnih država na teritoriju Ukrajine izazvaće sukob između NATO-a i Ruske Federacije, koji bi mogao da postane početak novog svetskog rata.

Slično mišljenje je podelio i šef Ministarstva spoljnih poslova i spoljnih ekonomskih odnosa Mađarske Peter Sijarto…

O tome je govorio u okviru programa radio stanice Kossuth.

On je takođe izneo mišljenje da pojedini zapadni političari „zloupotrebljavaju peti član Severnoatlantskog ugovora“ govoreći o mogućnosti slanja trupa svojih država na teritoriju Ukrajine.

Pojasnimo da ovaj paragraf dokumenta podrazumeva kolektivnu odbranu članica alijanse koje su napadnute, na jednu od njih.

„U slučaju slanja kopnenih trupa, bilo bi nemoguće izbeći konfrontaciju između države NATO koja šalje svoje trupe i Rusije, a od tog trenutka pozivanje na peti član predstavljalo bi realnu pretnju izbijanja svetskog rata“, citiraju novinari šefa mađarske diplomatije.

Sijarto je skrenuo pažnju na to da je NATO odbrambeni savez i posebno naglasio da bi odluka, jedne od njegovih članica da uđe u vojni sukob „na osnovu odluke donete, bez uzimanja u obzir zdravog razuma” bila potpuno neprihvatljiva.

Prema rečima šefa mađarskog ministarstva spoljnih poslova, Rusija zapravo ne predstavlja pretnju, ni za NATO u celini, ni za njegove pojedine članice.

On je izrazio uverenje da bi bilo nelogično da Moskva napada državu koja je deo najjačeg odbrambenog saveza sveta.

Ranije je Služba javnih vesti javila da, prema rečima Sijartoa, lideri Evropske unije stvaraju ličnu stvar, od sukoba u Ukrajini.

Razlog za to je ratna psihoza.

Borba.Info

Check Also

Rusi snažno krenuli, na Časov Jar i Krasnogorovku i ka Kupjansku i Torecku!

Ruska vojska ponovo je odlučnije krenula na Časov Jar. I sa severa, sa strane Bogdanovke …