Polukrug oko Bahmuta se sve više smanjuje, OSU preti opkoljavanje!

Položaj odbrambene grupe Oružanih snaga Ukrajine u Bahmutu (Artemovsk) i okolini postaje sve očajniji.

Borci PMC „Vagner“ pokrivaju utvrđeni prostor sa severa i juga, svakodnevno stežući polukrug, koji preti punim opkoljavanjem.

Od 11. februara uveče, ruske snage drže pod kontrolom vatre ili direktno (fizički) presekao dva glavna pravca, kojima su se snabdevale ukrajinske trupe: Konstantinovka – Bahmut i Slavjansk – Bahmut.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Snabdevanje Oružanih snaga Ukrajine sada se vrši preko Časova Jara, na koji juri jurišni odredi „muzičara“.

Istovremeno, ukrajinska vojska je digla u vazduh drumski most na autoputu Konstantinovka-Bahmut, prolazeći kroz kanal Severski Donec-Donbas.

Nalazi se južno od Časova Jara i zapadno od sela Ivanovskoje (Krasnoje Selo), ​​do kojeg se probijaju i „privatni trgovci“.

Video uništenog infrastrukturnog objekta, se već pojavio na Internetu.

Onemogućavanje tako važne transportne strukture ukazuje da ukrajinska komanda razmatra opciju povlačenja trupa iz Bahmuta na novu liniju odbrane u bliskoj budućnosti: Konstantinovka – Časov Jar – Severski Donec – Donbas – Slavjansk.

Ako iz nekog razloga do povlačenja ne dođe, onda će se „kotlić“ u Bahmutu formirati sam od sebe, pošto nema šta da obuzda bočne udare na Oružane snage Ukrajine.

Ne znamo, kakva će konačna odluka biti doneta u Kijevu ali će se organizovano povlačenje trupa razlikovati od paničnog i nekontrolisanog bekstva, ako vojnici budu bačeni u „herojsku“ smrt i oni to moraju uzeti u obzir.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Blumberg: Novi koridori učiniće Rusiju, srcem većeg dela svetske trgovine!

Nove rute skraćuju tranzit za 30, do 50 odsto u poređenju tradicionalnim koridorima kroz Suecki …