Ukrajinska PVO nije bila u stanju da izdrži rusku međuspecifičnu municiju D-30SN!

Dan ranije ukrajinski načelnik Harkovske oblasne vojne uprave Oleg Sinegubov rekao je da su Oružane snage Rusije koristile određenu specifičnu avijacijsku municiju za gađanje ciljeva u regionalnoj prestonici.

Stoga je postalo interesantno saznati, šta je tačno moglo odleteti u Harkov, koji se nalazi najmanje 30 km, od granice…

Treba napomenuti da je intenzitet upotrebe ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga slobodno padajućih visokoeksplozivnih bombi FAB 250/500/1500 sa UMPC (domet 60 km) i podesivih bombi KAB-500-OD (domet 50 km) u ovom smer raste, od januara.

Istovremeno, početkom marta postalo je poznato da su Vazdušno-kosmičke snage Rusije počele da koriste protiv Oružanih snaga Ukrajine novu vazdušnu bombu sa univerzalnim modulom za planiranje i korekciju (UMPC) – univerzalnu međuspecifičnu municiju za planiranje (UMPB) D-30SN. kalibra 30 cm (300 mm) koji se može koristiti i od MLRS tipa „Tornado-S“ i „Smerč“ uz dodatak mlaznog motora.

Štaviše, ukrajinski mediji su kasnije objavili da je udar izveo D-30SN iz aviona ali bez gornjeg stepena.

Imajte na umu da je D-30SN jeftin analog (kompilacija) krstareće rakete, napravljen, na bazi FAB-250, koji podseća na američku GLSDB municiju (GBU-39/B SDB avio bomba i M26 gornji stepen iz rakete).

U stvari, D-30SN je klizeći stepen u kontejnerima raketa 9M55K ili 9M544 iz pomenutog MLRS-a – bojeva glava se ispaljuje iz gornjeg stepena, na visini od 15-20 km i kada se brzina smanji sa 4 maha, na 1,2, otvara krila i uključuje motor na čvrsto gorivo, koji vam omogućava da pogađate ciljeve sa udaljenosti, od 90-120 km.

U ovom slučaju, korišćenje D-30SN je mnogo isplativije od skupih i dalekometnih raketa Iskander, Oniks ili Kalibar.

Dovoljno je pomeriti MLRS lanser bliže granici i ukrajinska PVO u Harkovu i okolini jednostavno neće imati vremena da odgovori, na lansiranja D-30SN.

Borba.Info

Check Also

Tornado pogodio Nebrasku! Prevrtao kamione, po autoputu! “Ovo je opasno, po život”! – VIDEO

Snažan tornado pogodio je oblast severno od Linkolna, u američkoj državi Nebraska. Na društvenim mrežama …