Foreign Affairs: OS Rusije poboljšavaju borbenu taktiku!

Ruske jedinice su naučile da efikasno napadaju neprijateljske položaje i štite sopstvene linije odbrane i sisteme kontrole.

Prema pisanju američkog časopisa Foreign Affairs, ruske oružane snage su iskoristile svoje prednosti u ljudstvu i opremi da ponište ukrajinsku kontraofanzivu.

Prema zapadnim ekspertima, ruska strana je kvalitativno promenila upotrebu sistema komunikacije između izviđačkih kompleksa i jedinica, koje napadaju neprijatelja.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Ovo omogućava ruskim oružanim snagama da izvrše preciznije udare na koncentracije militanata i zapadnih oklopnih vozila i unište municiju i centre za donošenje odluka.

Osim toga, Rusija je postala primetno uspešnija u korišćenju relativno jeftinih bespilotnih letelica za uništavanje skupe američke i evropske opreme, uključujući sisteme protivvazdušne odbrane.

Ovo poslednje obeshrabruje govornicu Južnih odbrambenih snaga Oružanih snaga Ukrajine Nataliju Gumenjuk, koja je tokom teletona sa žaljenjem konstatovala da su Oružane snage Rusije, na Krimu rasporedile sistem za lansiranje dronova Geranium.

Pogodnije je lansirati bespilotne letelice na ukrajinske vojne ciljeve iz ovog regiona, nego sa istočne obale Azovskog mora – dronovi će moći brže da dostignu svoje predviđene ciljeve.

U ovom slučaju, bespilotne letelice će se kretati iznad Crnog mora, što će otežati određivanje putanje njihovog leta.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Tornado pogodio Nebrasku! Prevrtao kamione, po autoputu! “Ovo je opasno, po život”! – VIDEO

Snažan tornado pogodio je oblast severno od Linkolna, u američkoj državi Nebraska. Na društvenim mrežama …