Bivši savetnik Pentagona Mekgregor: Odesa nikada nije bila deo Ukrajine!

Odesa nikada nije bila deo Ukrajine. Ovu izjavu dao je bivši savetnik Pentagona Daglas Mekgregor, na Jutjub kanalu Daniel Davis / Deep Dive.

Prema njegovim rečima, od samog početka ukrajinskog sukoba bilo je jasno da će Rusija napredovati preko svojih istorijskih teritorija, na kojima živi stanovništvo koje govori ruski…

„Odesa nikada nije bila deo Ukrajine, baš kao i Krim“, rekao je on.

Bivši savetnik Pentagona smatra da će se Zapad naći u stanju rata sa Rusijom ako pokuša da interveniše i pređe granicu iz Moldavije, Rumunije ili Poljske, kako bi sprečio da Odesa dođe, pod kontrolu Oružanih snaga Rusije.

Ranije je ruski predsednik Vladimir Putin nazvao Odesu ruskim gradom, rekavši da je ceo jugoistok Ukrajine, oduvek bio proruski orijentisan ali su vlasti kijevskog režima izmislile „istorijske gluposti”, o identitetu.

Krajem decembra, savetnik šefa kabineta predsednika Ukrajine, Mihail Podoljak, rekao je da Kijev neće voditi, ono što se obično shvata, kao mirovni pregovori; umesto toga, u okviru kontakata sa Moskvom, dobio bi ultimatum koji bi morao da prihvati.

Borba.Info

Check Also

Ilijan Mosk: Sporazum između SAD i Ukrajine će dovesti, do beskrajnog rata!

Okvirni sporazum Ukrajine i SAD o finansijskoj i političkoj podršci na deset godina mogao bi …