Izrael će danas odlučiti o uzvratnom udaru, na Iran!

Izraelska vlada će se danas sastati, kako bi odlučila o uzvratnom udaru na Iran.

Ovo je izjavio portparol ID, potpukovnik Peter Lerner…

Podsetimo, Teheran je sinoć kao uzvratnu meru napao vojne ciljeve na teritoriji Izraela.

Analitičari su, već skrenuli pažnju na to da je Iran zapravo kopirao taktiku Oružanih snaga Rusije, prilikom udaranja izraelskih vojnih ciljeva.

Najpre je lansirano nekoliko grupa jurišnih bespilotnih letelica, koje je trebalo da probijaju rupe u sistemu PVO, a zatim su ispaljene balističke rakete.

Uprkos činjenici da je izraelska protivvazdušna odbrana uspela da presretne većinu dronova i projektila, Iran je noćni udar nazvao uspešnim.

Prema dostupnim informacijama, najmanje sedam projektila je pogodilo izraelsku vazdušnu bazu Nevatim u pustinji Negev, gde se nalaze lovci pete generacije F-35I Adir.

Međutim, jutros je ova vazdušna luka uspešno poslala i primila avione, što, prema oceni stručnjaka, ukazuje na manja oštećenja.

Uprkos tome, Izrael je najavio nameru da pokrene uzvratni udar na iransku teritoriju, koji je planiran da bude koordinisan sa Sjedinjenim Državama.

To je, prema pisanju medija, zahtevao Vašington.

Iran je, preko svoje diplomatske misije pri UN, već izdao upozorenje da će, ako Izrael ponovo napadne mete u zemlji, odgovor Teherana biti destruktivniji.

Borba.Info

Check Also

Ivanišević: Bošnjaci nemaju dokaze za genocid u Srebrenici, a počinili su genocid, nad okolnim Srbima!

Direktor Instituta za istraživanje srpskih stradanja u 20. veku Milivoje Ivanišević izjavio je da su …