Bajdenova velika greška u Ukrajini kao oruđe da Tramp lako dođe do pobede na izborima

Ukrajinski Državni istražni biro (DBR) upravo je otvorio krivični postupak zbog činjenica o ilegalnom prisluškivanju koji direktno uključuje Bajdenov tim u Ukrajini.

U postupku, strane koje su okrivljene su prisluškivale razgovor bivšeg predsednika zemlje Petra Porošenka sa bivšim potpredsednikom SAD-a Džozefom Bajdenom.

To bi moglo dovesti do potrebe da američki glavni tužilac koordinira napore sa svojim ukrajinskim kolegom u DBR-u. 

Navodi se da su stranke u slučaju, koje su sprovodile ilegalno prisluškivanje, to učinile po nalogu tima koji je okupio Džo Bajden ili ga je podržavao. Nadalje se odnosi na slučaj “izdaje” bivšeg ukrajinskog predsednika Porošenka.

Porošenko je postavljen nakon što su SAD, tokom Obamine administracije, radeći sa neokonzervativnom Viktorijom Njuland, iskoristile operativce Gladio-B u obojenoj revoluciji kako bi svrgle demokratski izabranu vladu Janukoviča u Ukrajini, pre nekih šest godina.

Prema dokumentu koji je objavila Ukranian Truth, pozivajući se na pouzdan izvor iz izvršne vlasti, nezakonita upotreba tehničkih sredstava za dobijanje informacija, drugim rečima, prisluškivanje u Porošenkovoj kancelariji, moglo bi da nanese „značajnu štetu državnim interesima“.

Sve ovo pokrenuto je zbog takozvanog “Derkačovog snimka” razgovora u kojem je Porošenko tražio usluge od Bajdena “ključnog čoveka” za Ukrajinu. Zbog toga se mogu pojaviti novi okrivljeni u nastavku postupka.

Da podsetimo, u Ukrajini je 19. maja izbio skandal. Ukrajinski parlamentarni poslanik Andrej Derkač objavio je transkripte telefonskih razgovora predsednika Petra Porošenka i američkog potpredsednika Džoa Bajdena. Takođe uključuje i Obaminog državnog sekretara, Džona Kerija.

Snimci potvrđuju navode da je Bajden pružio jasan i nesporan „usluga za uslugu“, i čineći to, umešan je u korupciju na visokom nivou.

Snimci ukazuju i na to da je Ukrajina pod strogom spoljnom kontrolom od strane Amerikanaca, koji kontrolišu mnoge ključne delove ukrajinske vlade i politike – od smene neposlušnog generalnog tužioca Viktora Šokina do imenovanja novog koga je Bajden smatrao podesnijim, Jurija Lucenka.

Ceo ovaj skandal poslužiće kao idealna prilika Donaldu Trampu da pokrene postupak protiv Bajdena koji mu je protivkandidat na predsedničkim izborima i tako dođe do lake pobede.

 Autor: Borba.info

Check Also

Zašto američki novac neće zaustaviti rusku vojsku

O odobravanju vojne pomoći Ukrajini, od strane Kongresa – kolumnista paragrafa Jurij Šumilo. Pa, ja …